Zapečení dodá rybě s bešamelovou omáčkou dokonalost. Rybu i bešamel můžete samozřejmě dochutit také podle vlastní fantazie.
Postup
1
1 Z másla a mouky připravte světlou jíšku. Postupně do ní vešlehejte mléko. Míchejte, aby byla směs hladká a mírně zhoustla, asi 6 minut. Osolte, opepřete a přidejte šafrán. Zvyšte plamen a pár minut za stálého míchání povařte. Je-li třeba, dochuťte. Odložte.
2 V mělké zapékací nádobě smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, skořicí, pepřem a koriandrem. Přidejte filety a obalte je ve směsi. Navrch nasypte cibuli a nádobu přetáhněte plastovou fólií. Dejte na hodinu odležet do chladničky.
3 Zahřejte troubu na 200 °C. Rybu rovnoměrně zalijte bešamelem a posypte sýrem. Pečte 15-20 minut, aby se ryba propekla.
NŇCO NAVíC
Zkuste parmo, specialitu ze severovýchodní Anglie: řízek (kuřecí, vepřový či telecí) obalte v těstíčku z vejce a strouhanky, usmažte, potřete hustým bešamelem, posypte parmazánem nebo čedarem a zapečte při vysoké teplotě.
šKOLA VAŘENí
Prozradíme vám všechny triky, jak připravit dokonalou bešamelovou omáčku.
2 V mělké zapékací nádobě smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, skořicí, pepřem a koriandrem. Přidejte filety a obalte je ve směsi. Navrch nasypte cibuli a nádobu přetáhněte plastovou fólií. Dejte na hodinu odležet do chladničky.
3 Zahřejte troubu na 200 °C. Rybu rovnoměrně zalijte bešamelem a posypte sýrem. Pečte 15-20 minut, aby se ryba propekla.
NŇCO NAVíC
Zkuste parmo, specialitu ze severovýchodní Anglie: řízek (kuřecí, vepřový či telecí) obalte v těstíčku z vejce a strouhanky, usmažte, potřete hustým bešamelem, posypte parmazánem nebo čedarem a zapečte při vysoké teplotě.
šKOLA VAŘENí
Prozradíme vám všechny triky, jak připravit dokonalou bešamelovou omáčku.