0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená ryba se šafránovým bešamelem

Zapečená ryba se šafránovým bešamelem

4/5 Počet hodnocení: 8
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1017 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 45 g
Tuky 71 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zapečení dodá rybě s bešamelovou omáčkou dokonalost. Rybu i bešamel můžete samozřejmě dochutit také podle vlastní fantazie.

Suroviny

olivový olej 2 PL
citron ½ ks
šťáva a kůra
skořice ½ ČL
pepř mletý ¼ ČL
koriandr mletý ¼ ČL
bělomasá ryba 400 g
čerstvé, bez kůže
cibule 1 ks
na kolečka
strouhaný
Na bešamelovou omáčku
máslo 20 g
mouka pšeničná hladká 20 g
mléko 250 ml
ohřáté
sůl
pepř
šafrán ½ ČL
1 Z másla a mouky připravte světlou jíšku. Postupně do ní vešlehejte mléko. Míchejte, aby byla směs hladká a mírně zhoustla, asi 6 minut. Osolte, opepřete a přidejte šafrán. Zvyšte plamen a pár minut za stálého míchání povařte. Je-li třeba, dochuťte. Odložte.

2 V mělké zapékací nádobě smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, skořicí, pepřem a koriandrem. Přidejte filety a obalte je ve směsi. Navrch nasypte cibuli a nádobu přetáhněte plastovou fólií. Dejte na hodinu odležet do chladničky.

3 Zahřejte troubu na 200 °C. Rybu rovnoměrně zalijte bešamelem a posypte sýrem. Pečte 15–20 minut, aby se ryba propekla.

NĚCO NAVÍC
Zkuste parmo, specialitu ze severovýchodní Anglie: řízek (kuřecí, vepřový či telecí) obalte v těstíčku z vejce a strouhanky, usmažte, potřete hustým bešamelem, posypte parmazánem nebo čedarem a zapečte při vysoké teplotě.

ŠKOLA VAŘENÍ

Prozradíme vám všechny triky, jak připravit dokonalou bešamelovou omáčku.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč