Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečená ryba se šafránovým bešamelem

Zapečená ryba se šafránovým bešamelem

4.3/5 Počet hodnocení: 11
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1017 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 45 g
Tuky 71 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zapečení dodá rybě s bešamelovou omáčkou dokonalost. Rybu i bešamel můžete samozřejmě dochutit také podle vlastní fantazie.

Suroviny

olivový olej 2 PL
citron ½ ks
šťáva a kůra
skořice ½ ČL
pepř mletý ¼ ČL
koriandr mletý ¼ ČL
bělomasá ryba 400 g
čerstvé, bez kůže
na kolečka
strouhaný
Na bešamelovou omáčku
mléko 250 ml
ohřáté
sůl
pepř
šafrán ½ ČL

Postup

1
1 Z másla a mouky připravte světlou jíšku. Postupně do ní vešlehejte mléko. Míchejte, aby byla směs hladká a mírně zhoustla, asi 6 minut. Osolte, opepřete a přidejte šafrán. Zvyšte plamen a pár minut za stálého míchání povařte. Je-li třeba, dochuťte. Odložte.

2 V mělké zapékací nádobě smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, skořicí, pepřem a koriandrem. Přidejte filety a obalte je ve směsi. Navrch nasypte cibuli a nádobu přetáhněte plastovou fólií. Dejte na hodinu odležet do chladničky.

3 Zahřejte troubu na 200 °C. Rybu rovnoměrně zalijte bešamelem a posypte sýrem. Pečte 15-20 minut, aby se ryba propekla.

NŇCO NAVíC
Zkuste parmo, specialitu ze severovýchodní Anglie: řízek (kuřecí, vepřový či telecí) obalte v těstíčku z vejce a strouhanky, usmažte, potřete hustým bešamelem, posypte parmazánem nebo čedarem a zapečte při vysoké teplotě.

šKOLA VAŘENí
Prozradíme vám všechny triky, jak připravit dokonalou bešamelovou omáčku.

Apetit magazín