Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba grilovaná vcelku

Ryba grilovaná vcelku

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 450 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 85 g
Tuky 6 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chňapal má pevné, bílé maso, které neobsahuje moc kostí. Skvělá ryba na gril!

 

Suroviny

bělomasá ryba 2 ks
chňapal červený nebo podobná ryba, vykuchaná
olivový olej
Na náplň
rýže vařená 1 hrnek
čerstvá červená, bez semen, nadrobno
koriandr čerstvý 1 PL
sekané lístky
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný
sůl mořská
K podávání
skrojky
koriandr čerstvý
lístky
máta
lístky

Postup

1

Všechny přísady na náplň promíchejte. Směsí naplňte břišní dutiny ryb a zajistěte kuchyňským provázkem.

2

Potřete olivovým olejem, osolte a grilujte asi 10 minut po každé straně, až je maso propečené.

3

Podávejte se skrojky limety, nasekanou chilli papričkou a lístky koriandru a máty.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...