Chňapal má pevné, bílé maso, které neobsahuje moc kostí. Skvělá ryba na gril!
Suroviny
bělomasá ryba
2
ks
chňapal červený nebo podobná ryba, vykuchaná
olivový olej
Na náplň
rýže vařená
1
hrnek
kokosové mléko
60
ml
chilli paprička
1
ks
čerstvá červená, bez semen, nadrobno
koriandr
1
PL
sekané lístky
zázvor (čerstvý)
1
PL
strouhaný
sůl mořská
K podávání
limeta
skrojky
chilli paprička
nasekaná
koriandr
lístky
máta
lístky
1 Všechny přísady na náplň promíchejte. Směsí naplňte břišní dutiny ryb a zajistěte kuchyňským provázkem.
2 Potřete olivovým olejem, osolte a grilujte asi 10 minut po každé straně, až je maso propečené.
3 Podávejte se skrojky limety, nasekanou chilli papričkou a lístky koriandru a máty.