
Pohárky s citronovým máslem
Skvělý dezert!
Vydání: 2006/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 20 minut
Chlazení: 20 minut
P
Ingredience
- 300 g citronového másla (anglickou specialitu Lemon curd prodává Marks & Spencer, 375 g/79 Kč)
- 100 ml smetany ke šlehání
- kousek kvalitní hořké čokolády
- kvalitní sušenky k podávání
Příprava jídla
Do čtyř misek nebo skleniček, které snesou pobyt v mrazáku, rozdělte citronové máslo. Zalijte ho šlehačkou, postrouhejte čokoládou a dejte k ledu, aby se dezert důkladně vychladil. Podávejte se svými oblíbenými sušenkami.
Jak si vyrobíte citronové máslo podomácku
V misce vhodné do mikrovlnky prošlehejte dohladka 100 g moučkového cukru se dvěma malými vejci. Přimíchejte strouhanou kůru ze dvou menších chemicky neošetřených citronů, 120 ml čerstvé citronové šťávy a 60 g rozpuštěného másla. Na 600 W ,mikrovlňte‘ asi šestkrát po minutě a půl; v mezičase směs vždycky promíchejte. Jakmile bude lpět na zadní straně lžíce, máte hotovo. Když ji převaříte, nic se neděje – prostě ji propasírujte přes husté sítko. Celá akce zabere asi půl hodiny. Hmotu nechte zchladnout a uložte až na tři týdny do mrazáku.
Jak si vyrobíte citronové máslo podomácku
V misce vhodné do mikrovlnky prošlehejte dohladka 100 g moučkového cukru se dvěma malými vejci. Přimíchejte strouhanou kůru ze dvou menších chemicky neošetřených citronů, 120 ml čerstvé citronové šťávy a 60 g rozpuštěného másla. Na 600 W ,mikrovlňte‘ asi šestkrát po minutě a půl; v mezičase směs vždycky promíchejte. Jakmile bude lpět na zadní straně lžíce, máte hotovo. Když ji převaříte, nic se neděje – prostě ji propasírujte přes husté sítko. Celá akce zabere asi půl hodiny. Hmotu nechte zchladnout a uložte až na tři týdny do mrazáku.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
5. Září 2007 09:09