Opojný pohár s malinami a bezinkovým sirupem

Opojný pohár s malinami a bezinkovým sirupem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1430 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 84 g
Tuky 103 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pohár, který je doslova nabitý lahůdkami. 

Suroviny

mascarpone 250 g
pudink 250 g
hotový
maliny 250 g
čerstvé
bezinková šťáva 1 PL
pokud nemáte domácí, v Albiu, 500ml/199Kč
piškotový korpus 230 g
hotový, nízký
třešňovice 3 PL

1Elektrickým šlehačem promíchejte v míse mascarpone a pudink. Potom mísu zakryjte potravinovou fólií a uložte do chladničky. Poté rychle nahrubo promixujte větší část malin spolu s bezinkovou šťávou.

2Rozkrájejte piškotový korpus a vyložte jím dna čtyř širokých sklenic, případně misek. Do každé kápněte trochu třešňovice. Potom na piškot rozdělte asi polovinu malinové směsi a navrch dejte vrstvu z poloviny mascarpone s pudinkem.

3Pokračujte ve vrstvení; nakonec na dezert naaranžujte zbylé maliny. Před podáváním ho dejte aspoň na půl hodiny chladit do ledničky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit