Pohár, který je doslova nabitý lahůdkami.
Suroviny
mascarpone
250
g
pudink
250
g
hotový
maliny
250
g
čerstvé
sirup z bezových květů
1
PL
pokud nemáte domácí, v Albiu, 500ml/199Kč
piškotový korpus
230
g
hotový, nízký
třešňovice
3
PL
Postup
1
Elektrickým šlehačem promíchejte v míse mascarpone a pudink. Potom mísu zakryjte potravinovou fólií a uložte do chladničky. Poté rychle nahrubo promixujte větší část malin spolu s bezinkovou šťávou.
2
Rozkrájejte piškotový korpus a vyložte jím dna čtyř širokých sklenic, případně misek. Do každé kápněte trochu třešňovice. Potom na piškot rozdělte asi polovinu malinové směsi a navrch dejte vrstvu z poloviny mascarpone s pudinkem.
3
Pokračujte ve vrstvení; nakonec na dezert naaranžujte zbylé maliny. Před podáváním ho dejte aspoň na půl hodiny chladit do ledničky.
Komentáře