Mascarpone a ovoce, dnes už klasika. Královská klasika, nutno dodat!
Suroviny
ovoce
300
g
lesní, mražené, maliny, ostružiny, borůvky
moučkový cukr
1
PL
mascarpone
250
g
med
1
PL
kakao
1
PL
pomerančová šťáva
1
PL
citronová štáva
2
PL
vanilkový cukr
0.5
bal
podle chuti
smetana ke šlehání
1
ks
ovoce
čerstvé, na ozdobu
máta
čerstvá, na ozdobu
1 Ovoce nechte rozmrazit na sítku a šťávu zachyťte (můžete z ní dětem připravit osvěžující nápoj). Poté ovoce pocukrujte. Polovinu mascarpone smíchejte s medem, kakaem a pomerančovou šťávou, případně ušlehanou šlehačkou a utřete do hladkého krému. Zbytek mascarpone utřete s citronovou šťávou a vanilinovým cukrem.
2 Do pohárů vrstvěte vždy ovoce, světlý krém a tmavý krém; končete světlým krémem. Poháry nechte vychladit – nezbytné minimum jsou dvě hodiny, ideálně však přes noc. Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem a mátou.