Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár s lesním ovocem a mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 84
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1746 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 117 g
Tuky 135 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mascarpone a ovoce jsou dnes už klasika, a to královská, nutno dodat! Obzvláště pokud se setkají v jedné skleničce. Pohár s lesním ovocem a mascarpone je snadný dezert bez lepku, který můžete pozměnit podle dostupnosti ovoce a vaší chuti. Recept dodáváme snad jen pro inspiraci.

Suroviny

čerstvé či mražené + na ozdobu
med 1 PL
kakao 1 PL
pomerančová šťáva 1 PL
podle chuti
máta
na ozdobu

Postup

1

Ovoce nechte rozmrazit na sítku a šťávu zachyťte (můžete z ní dětem připravit osvěžující nápoj).

2

Poté ovoce pocukrujte. Polovinu mascarpone smíchejte s medem, kakaem a pomerančovou šťávou, případně ušlehanou šlehačkou a utřete do hladkého krému. Zbytek mascarpone utřete s citronovou šťávou a vanilinovým cukrem.

3

Do pohárů vrstvěte vždy ovoce, světlý krém a tmavý krém; končete světlým krémem. Poháry nechte vychladit – nezbytné minimum jsou dvě hodiny, ideálně však přes noc. Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem a mátou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...