Mascarpone a ovoce jsou dnes už klasika, a to královská, nutno dodat! Obzvláště pokud se setkají v jedné skleničce. Pohár s lesním ovocem a mascarpone je snadný dezert bez lepku, který můžete pozměnit podle dostupnosti ovoce a vaší chuti. Recept dodáváme snad jen pro inspiraci.
Suroviny
Postup
Ovoce nechte rozmrazit na sítku a šťávu zachyťte (můžete z ní dětem připravit osvěžující nápoj).
Poté ovoce pocukrujte. Polovinu mascarpone smíchejte s medem, kakaem a pomerančovou šťávou, případně ušlehanou šlehačkou a utřete do hladkého krému. Zbytek mascarpone utřete s citronovou šťávou a vanilinovým cukrem.
Do pohárů vrstvěte vždy ovoce, světlý krém a tmavý krém; končete světlým krémem. Poháry nechte vychladit – nezbytné minimum jsou dvě hodiny, ideálně však přes noc. Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem a mátou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22x božský trifle: Skvělé dezerty do poháru, které připravíte raz dva(22 receptů )
- Odstartujte prázdniny domácími zmrzlinami! Přístroj nutně nepotřebujete(24 receptů )
- Tipy na snadné dezerty do 20 minut(22 receptů )