Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uzené maso s třešňovou zavařeninou

Ovoce překvapivě dobře ladí se šunkou a uzeným, a rozhodně to nemusí být jen ananas, ozdoba takzvaných havajských toustů, či celé šunky pečené nasladko. V našem případě pikantní třešňová zavařenina příjemně odlehčuje slané maso. Připravuje se podobně jako indické čatní; tyto pikantní směsi ovoce, zeleniny a koření s více či méně ostrou sladkokyselou chutí jsou velmi oblíbené a podávají se jako chuťovka.
Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Příprava šunky: 10-15 minut
P

Ingredience

    • 25 g másla
    • 1 tence pokrájená cibule
    • 350 g vypeckovaných a rozpůlených třešní
    • 2 a ½ lžíce červeného vinného octa
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • sůl a pepř na dochucení
    • 2 lžíce čerstvého posekaného estragonu
    • 4 silné plátky šunky, moravského masa, uzeného (rolovaná plec)

Příprava jídla

1.  Začněte zavařeninou. Máslo rozpusťte v pánvičce a přidejte cibuli. Zakryjte a na velmi mírném plameni duste za občasného zamíchání asi půl hodiny, aby cibule hodně změkla. Přidejte třešně, ocet, cukr, půl lžičky soli a trochu čerstvě podrceného černého pepře. Odkryjte a pomalu vařte patnáct až dvacet minut, dokud se nevypaří veškerá tekutina a nezůstane velmi hustá směs. Ještě do ní přidejte estragon a dejte stranou; v lednici vydrží až čtyři dny.

2.  Rozehřejte gril (i venkovní) a pusťte se do přípravy šunky. Po okrajích nadělejte ostrým nožem zářezy, aby se plátky horkem nezkroutily. Grilujte pět minut po každé straně; maso by mělo být propečené a místy zlatavé. Mezitím prohřejte zavařeninu. Báječnou dvojkombinaci skvěle doplní jednoduchý zelený salát.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/06, str.34

Přidat komentář