Uzené dobře přijme i orientální půvab.
Suroviny
uzené maso
4
ks
kotleta či přiměřené množství uzené rolky (600g)
koření pěti vůní
2
ČL
olivový olej
chilli paprička
1
ks
červená, čerstvá, na nudličky
pomeranč
2
ks
ideálně bio, vymačkané, z jednoho strouhaná kůra
med
4
PL
sójová omáčka
1
PL
Na přílohu
růžičková kapusta
450
g
máslo
2
PL
šalotka
2
ks
vývar zeleninový
200
ml
sůl a pepř
Postup
1
V hlubší pánvi opečte na másle šalotku; stačí asi 4 minuty. Přidejte kapustičky, vývar a nechte bublat asi 10 minut doměkka.
2
Osolte a opepřete.
3
Kotlety poprašte kořením 5 vůní. Opékejte 2 minuty na dvou lžících oleje. Přidejte ostatní přísady, zahřívejte a obracejte, až omáčka zesirupovatí. Podávejte s kapustičkami.
NĚCO NAVÍC
Když každou růžičku kapusty naříznete u košťálu do kříže, uvaří se stejnoměrněji – střed i vnější listy ve stejnou chvíli.
CO NA TO ŘEZNÍK
České uzené ochucené asijskými přísadami? Je to skvělé! Zvlášť libové uzené maso, jako je právě kotleta nebo šunka, se dobře doplňuje se sladkou chutí medu, pomeranče nebo jindy sladké chilli omáčky či třeba třtinového cukru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22 receptů s uzeným masem(24 receptů )