0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Glazovaná uzená kotleta nebo rolka

Glazovaná uzená kotleta nebo rolka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Glazovaná uzená kotleta nebo rolka

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1486 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 147 g
Tuky 53 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uzené dobře přijme i orientální půvab.

Suroviny

kotleta či přiměřené množství uzené rolky (600g)
koření pěti vůní 2 ČL
olivový olej
chilli paprička 1 ks
červená, čerstvá, na nudličky
ideálně bio, vymačkané, z jednoho strouhaná kůra
med 4 PL
sójová omáčka 1 PL
Na přílohu
máslo 2 PL
šalotka 2 ks
vývar zeleninový 200 ml
sůl a pepř

1 V hlubší pánvi opečte na másle šalotku; stačí asi 4 minuty. Přidejte kapustičky, vývar a nechte bublat asi 10 minut doměkka.

2 Osolte a opepřete.

3 Kotlety poprašte kořením 5 vůní. Opékejte 2 minuty na dvou lžících oleje. Přidejte ostatní přísady, zahřívejte a obracejte, až omáčka zesirupovatí. Podávejte s kapustičkami.

NĚCO NAVÍC
Když každou růžičku kapusty naříznete u košťálu do kříže, uvaří se stejnoměrněji – střed i vnější listy ve stejnou chvíli.

CO NA TO ŘEZNÍK
České uzené ochucené asijskými přísadami? Je to skvělé! Zvlášť libové uzené maso, jako je právě kotleta nebo šunka, se dobře doplňuje se sladkou chutí medu, pomeranče nebo jindy sladké chilli omáčky či třeba třtinového cukru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč