Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová trikolora (pavé)

Nemůžete se rozhodnout, kterou čokoládu máte raději? A neradi pečete? Pak je pro vás trikolora trefou do černého, respektive do trojbarevného.

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 20 minut
Chlazení: 5 hodin
PT15M
Příprava 0:15
Dort

Ingredience

    • 250 g tmavé čokolády
    • 275 g mléčné čokolády
    • 300 g bílé čokolády
    • 500 ml smetany ke šlehání
    • mandle v různobarevné čokoládě na zdobení

Příprava jídla

1.  Formu na biskupský chlebíček vyložte fólií na potraviny a co nejlépe ji uhlaďte (u nepřilnavé formy tenhle krok přeskočte). Trikolora se sestavuje postupně. Každou čokoládu dejte do jiné misky. 200 ml smetany uveďte do varu a přelijte přes tmavou čokoládu; míchejte, dokud se nerozpustí. Vlijte do formy a dejte do chladničky. Postup opakujte s mléčnou čokoládou; na bílou stačí 100 ml. Každou vrstvu nechte ztuhnout, než na ni nalijete další.

2.  Hotový dezert dejte na pět hodin do chladničky, ale můžete ho i zmrazit (v tom případě ho pak před podáváním ponořte i s formou na pár vteřin do teplé vody, aby se lépe vyklápěl; hladkému vyklopení napomůže i fólie). Tento velice, velice hutný dezert ozdobte mandlemi v čokoládě a podávejte ho nakrájený na decentní plátky – a pak si už jen vychutnejte souznění tří druhů čokolády v jediném soustu…

TiP  
V trikoloře se uplatní i čokolády s různými příchutěmi. Počítejte jen s tím, že čím kvalitnější bílou čokoládu použijete, tím bude tato vrstva vláčnější, protože kakaové máslo rychle měkne. Levnější druhy s rostlinným tukem tuhnou lépe.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Horká čokoláda s vanilkou

Pěnové nočky (quenelles)

Koláč Margot

Tiramisu

Rozpuštěná a upečená čokoláda

Čokoládový hrneček

Čokoládovo-mandlový cheesecake

Plovoucí ostrovy

Koláč s čokoládovou polevou

Ruská cigárka

Tuiles (lístky)

Marokánky

Přidat komentář