Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2006/12

Prosinec 2006

Recepty z vydání

Švestková omáčka s rumovými perníčky

Jméno téhle dobroty je trochu matoucí – ve skutečnosti jde o hustou směs sušeného ovoce a oříšků, kterou v rodině...

Houbový kuba

K přípravě houbového kuby je naprosto nezbytné vepřové sádlo. Pokrmu dodá charakteristickou chuť a vůni. Pokud máte...

Kapr načerno

Kapr načerno je nejstarší dochovaný český recept na štědrovečerní rybu. Doporučujeme ho připravit aspoň s jednodenním...

Kokosky s tvarohem

Přidání tvarohu je úžasný fígl! Na chuti se nijak neprojeví a kokosky jsou díky němu hned krásně měkké. Klidně je...

Vídeňské oříškové dortíčky

Oříškomilové zajásají – dortíčky vypadají neobyčejně dekorativně, a ještě lépe chutnají! Po slepení je skladujte...

Kuličky z bílé čokolády

Kombinace vaječného koňaku s bílou čokoládou a nápad obalit kuličky v instantním cappuccinu nás doslova nadchly...

Pilaf s krevetami

Lahůdková rýže

Plněné žampiony

Neodolatelné žampionky

Smažená klobása

Lahodná klobáska

Slaný koláč s vinnou klobásou

Lahodná chuť vinné klobásy!

Švestky ve slanině plněné mandlí

Nepříliš obvyklá kombinace ovoce a masa dává jednoduchému předkrmu dokonalý šmrnc.

Bramborové šišky

Jen výjimečně dělám z bramborového těsta šišky. Mají ale řadu výhod: mnohem snáz se na talíři krájejí, rychle se uvaří...

Zahuštěné červené zelí

Tento způsob úpravy není zrovna běžný, ale my ho opravdu milujeme. Konzistencí připomíná kaši a má výraznou, a přitom...

Kachna s brusinkovou nádivkou

Kachnu nadíváme, protože se nás u stolu schází hodně. Nechte si na její přípravu dost času, pečte ji na malém ohni...

Maliny s vanilkovou omáčkou a bílou čokoládou

Vypadá to složitě, ale nenechte se odradit. Do vanilkové omáčky, kterou se zalévají maliny, se bezpečně zamilujete!...

Horká čokoláda s vanilkou

Nejlepší zbraň na chmury. Doporučeno českými psychiatry, ale pozor, žádná z pojišťoven náklady nehradí!

Koláč Margot

Nadýchaný a jemný koláč si už získal celé generace! Vítězí i jednoduchou přípravou.

Tiramisu

Tohle tiramisu naprosto nemá konkurenci! Jen je třeba použít zaručeně zdravotně nezávadná vejce – neprocházejí...

Čokoládový hrneček

Tohle je jeden z nejoblíbenějších dětských dezertů. A taky mimořádně zdařilý způsob, jak do juniorů nenápadně dostat...

Čokoládovo-mandlový cheesecake

Americká inovace – korpus z drcených sušenek a krémová tvarohová náplň – spojila síly s tabulkou čokolády...

Čokoládová trikolora (pavé)

Nemůžete se rozhodnout, kterou čokoládu máte raději? A neradi pečete? Pak je pro vás trikolora trefou do černého,...

Plovoucí ostrovy

Tahle klasická francouzská lahůdka (domovské právo na ni má Bretaň) se tradičně podává se žloutkovým vanilkovým krémem...

Koláč s čokoládovou polevou

Korpus vyzraje do úžasné vůně a vláčnosti po dvou dnech. Když to vydržíte…...

Ruská cigárka

Zpopularizovali je aristokratiční ruští emigranti v Paříži a mít je v zásobě patřilo k dobrému tónu. A opravdu, jsou to...

Tuiles (lístky)

Jednou z nejhezčích vlastností čokolády je tvárnost. Bez problémů se rozpustí a pak zase ztuhne v úplně jiném tvaru a...

Marokánky

Svršek je neuvěřitelně vláčný a šťavnatý, zato spodek čokoláda hezky zpevnila. Pamlsek k čaji i ke školní svačině z...

Sýr s pršutem a řeřichou

Klasický smažený sýr doznal několika změn a dostal vánoční podobu. Když osmažíte kozí sýr, můžete si přičíst deset bodů...

Rybí polévka

Pikantní nálev dodá mlíčí a jikrám neuvěřitelný odpich, a s nimi i celé polévce.

Terinka z vepřového masa

Terinku, obdobu domácí paštiky, si klidně připravte i dva dny předem; uchovejte ji v chladu. Můžete ji podávat i bez...

Krémová polévka z pečených kaštanů

Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Nastal čas návratu!

Smažený kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Křehkost a křupavost vynesou tuhle přípravu kapra mezi vaše nejoblíbenější!

Losos v listovém těstě

Maso ryby získá vrstvou špenátu šťavnatost i švih, a vláčný kabátek z těsta obě plus výborně uchová.

Šunka nasladko

Spojení šunky a sladkých přísad je připisováno americké kuchyni, proto se jí také říká americká nebo viržinská šunka...

Vánoční bramborový salát

V případě bramborového salátu jsou veškeré experimenty zbytečné – osvědčený postup vůbec nic nepřekoná!...

Gratinované brambory Dauphinoise

Tohle je nejlepší a nejsnadnější recept na gratinované brambory na světě!

Šťouchané brambory s rozmarýnem

Rozmarýn dodá téhle klasické příloze úplně nový a slavnostní rozměr.

Kapusta s lískovými oříšky

Krátce povařená kapusta je v kombinaci s opraženou slaninou a lískovými oříšky ukázkově křupavá a šťavnatá.

Pěnové nočky (quenelles)

Kromě nadýchané čokoládové pěny (mousse) umějí Francouzi i hutnější směs, z níž se vykrajují nočky. Doplní je zavařené...

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Sušené švestky jsou v nádivce velmi ozvláštňujícím, nečekaným prvkem.

Marocká polévka z cizrny

Navařte si a zamrazte polévku, jejíž přípravu zvládne i začátečník, a přitom potěší i gurmeta!

Pěnové kostky s lentilkami v čokoládě

Sladká stavebnice pro nejmenší.

Linecké cukroví

Lineckému se někdy říká „raz, dva, tři těsto“, protože tu existuje jediný správný poměr surovin –...

Vanilkové rohlíčky

Vanilkovým rohlíčkům vždy prospěje rozležení. Tyhle můžete začít mlsat asi tři dny po upečení.

Košíčky s karamelovým krémem

Hotové košíčky schovejte na tajné místo a vydržte aspoň týden, aby se těsto a krém propojily. Pak ochutnejte; jen pozor...

Tatranské řezy s ořechy

Pokud honíte čas, je pro vás tohle cukroví ideální. Sice připravujete dva druhy těsta, ale nemusíte se zdržovat...

Pařížské rohlíčky

Ořechový základ a na něm hořký kakaový krém přelitý čokoládou… Opravdu božské!...

Oříškové sušenky

Připomínají kokosky – jen jsou v nich místo kokosu mandle a oříšky. Tohle cukroví navíc neobsahuje mouku, takže...

Černobílá roláda

Ačkoli tahle nepečená roláda působí jako vrcholný cukrářský kousek, není nijak zvlášť složitá. Pokud máte kuchyňský...

Brambory

V kuličkách, které vzhledem připomínají čerstvě vykopané brambory, se skrývá hladká krémová náplň, obal...

Přidat komentář