Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2349 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 75 g
Tuky 195 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

I malá lžička tohoto úžasného krému naplní nejbujnější čokoholické fantazie! Servírujte ho proto v menších dávkách.

Suroviny

čokoláda 140 g
hořká nebo mléčná
smetana ke šlehání 140 ml
likér 5 PL
Baileys / podobný smetanový likér
mascarpone 250 g
Na ozdobu
čokoládové hobliny
1.  Čokoládu nalámejte do misky a opatrně rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Promíchejte a dejte stranou vychladnout.

2.  Smetanu vyšlehejte do polotuha a přidejte do ní likér. Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou. Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny) a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.

3.  Rozdělte do misek nebo pohárků o obsahu 150 ml, hojně posypte čokoládovými hoblinami a podávejte.

Doporučujeme
Do říše snů vás vynese jemná čokoláda Noir se sedmdesáti procenty kakaa. K dostání je v Tescu za 39 Kč.

Obchod Apetit