I malá lžička tohoto úžasného krému naplní nejbujnější čokoholické fantazie! Čokoládový krém s mascarpone servírujte proto v menších dávkách.
Suroviny
čokoláda
140
g
hořká nebo mléčná
smetana ke šlehání
140
ml
likér
5
PL
Baileys nebo podobný smetanový likér
mascarpone
250
g
Na ozdobu
Postup
1
Čokoládu nalámejte do misky a opatrně rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Promíchejte a dejte stranou vychladnout.
2
Smetanu vyšlehejte do polotuha a přidejte do ní likér. Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou. Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny) a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.
3
Rozdělte do misek nebo pohárků o obsahu 150 ml, hojně posypte čokoládovými hoblinami a podávejte.
Doporučujeme
Do říše snů vás vynese jemná čokoláda Noir se sedmdesáti procenty kakaa.
Komentáře
Vždycky rozpouštím čokoládu ve vodní lázni a teď jsem si to chtěla urychlit.Výsledkem je v mikrovlnce uškvařených 140 g čokolády a puch spáleniny po celé kuchyni. Ufff, nikdy více:-(
Ajaj, zkratky vážně nestojí za to. :/
Pokud rozpouštíte čokoládu v mikrovlnce, po každých 20 sekundách ji vyndejte a promíchejte. Poté ji vraťte do mikrovlnky. Já jsem jako malá ohřívala čokoládu v mikrovlnce a normálně se mi propálil talíř a smrděla kuchyň i mikrovlnka. Potom jsem se zajímala o správný postup a našla jsem toto. Opravdu to funguje. Vyzkoušela jsem to. :-)