Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2349 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 75 g
Tuky 195 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I malá lžička tohoto úžasného krému naplní nejbujnější čokoholické fantazie! Servírujte ho proto v menších dávkách.

Suroviny

čokoláda 140 g
hořká nebo mléčná
smetana ke šlehání 140 ml
likér 5 PL
Baileys / podobný smetanový likér
mascarpone 250 g
Na ozdobu
čokoládové hobliny
1.  Čokoládu nalámejte do misky a opatrně rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Promíchejte a dejte stranou vychladnout.

2.  Smetanu vyšlehejte do polotuha a přidejte do ní likér. Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou. Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny) a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.

3.  Rozdělte do misek nebo pohárků o obsahu 150 ml, hojně posypte čokoládovými hoblinami a podávejte.

Doporučujeme
Do říše snů vás vynese jemná čokoláda Noir se sedmdesáti procenty kakaa. K dostání je v Tescu za 39 Kč.

Komentáře

Anonym

1lžice kakaa 42žloudků 100gmouky postup:vše promísíme a vykydneme na prkínko.

Anonym

*** příspěvek byl odstraněn redakcí ***

Anonym

absolutně úžasné a když se dá na chvilku do ledničky.... božské

Anonym

jak udelat maskarpone nebo kde jej sehnat?diky denisa

Anonym

Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.4

Anonym

Mascarpone je něco mezi tvarohem a smetanou - jemnější než tvaroh a hustší než smetana. Vyoský obsah tuku. Mívají v Makru i Tescu.

Anonym

Tak tento krém z mascarpone nemá chybu, určite som ho nerobila posledný krát, myslím, že by sa dal použiť aj ako plnka do torty.

Lucie Smetanová

Vždycky rozpouštím čokoládu ve vodní lázni a teď jsem si to chtěla urychlit.Výsledkem je v mikrovlnce uškvařených 140 g čokolády a puch spáleniny po celé kuchyni. Ufff, nikdy více:-(

Obchod Apetit