I malá lžička tohoto úžasného krému naplní nejbujnější čokoholické fantazie! Čokoládový krém s mascarpone servírujte proto v menších dávkách.
Suroviny
čokoláda
140
g
hořká nebo mléčná
smetana ke šlehání
140
ml
likér
5
PL
Baileys nebo podobný smetanový likér
mascarpone
250
g
Na ozdobu
čokoládové hobliny
Postup
1
Čokoládu nalámejte do misky a opatrně rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Promíchejte a dejte stranou vychladnout.
2
Smetanu vyšlehejte do polotuha a přidejte do ní likér. Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou. Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny) a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.
3
Rozdělte do misek nebo pohárků o obsahu 150 ml, hojně posypte čokoládovými hoblinami a podávejte.
Doporučujeme
Do říše snů vás vynese jemná čokoláda Noir se sedmdesáti procenty kakaa.
Komentáře
Anonym
17.03.2007 14:30
čokoladove mišky
Anonym
17.03.2007 14:36
***
Anonym
30.06.2007 20:09
úžasné
Anonym
28.08.2007 11:54
mascarpone
Anonym
16.01.2008 20:36
mascarpone
Anonym
04.09.2007 21:00
Apetit 4/06
Anonym
23.03.2008 13:55
mascarpone
Anonym
09.01.2010 23:35
Výborný
Lucie Smetanová
26.02.2015 11:41
Vždycky rozpouštím čokoládu
Vždycky rozpouštím čokoládu ve vodní lázni a teď jsem si to chtěla urychlit.Výsledkem je v mikrovlnce uškvařených 140 g čokolády a puch spáleniny po celé kuchyni. Ufff, nikdy více:-(
Jana Kopřivová
13.10.2015 16:23
Ajaj, zkratky vážně nestojí
Ajaj, zkratky vážně nestojí za to. :/