Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový krém s mascarpone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 94
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2349 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 75 g
Tuky 195 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

I malá lžička tohoto úžasného krému naplní nejbujnější čokoholické fantazie! Čokoládový krém s mascarpone servírujte proto v menších dávkách.

Suroviny

hořká nebo mléčná
Baileys nebo podobný smetanový likér
Na ozdobu

Postup

1

Čokoládu nalámejte do misky a opatrně rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Promíchejte a dejte stranou vychladnout.

2

Smetanu vyšlehejte do polotuha a přidejte do ní likér. Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou. Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny) a lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.

3

Rozdělte do misek nebo pohárků o obsahu 150 ml, hojně posypte čokoládovými hoblinami a podávejte.

Doporučujeme
Do říše snů vás vynese jemná čokoláda Noir se sedmdesáti procenty kakaa. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

26.02.2015 11:41

Vždycky rozpouštím čokoládu ve vodní lázni a teď jsem si to chtěla urychlit.Výsledkem je v mikrovlnce uškvařených 140 g čokolády a puch spáleniny po celé kuchyni. Ufff, nikdy více:-(

13.10.2015 16:23

Ajaj, zkratky vážně nestojí za to. :/

25.05.2018 15:42

Pokud rozpouštíte čokoládu v mikrovlnce, po každých 20 sekundách ji vyndejte a promíchejte. Poté ji vraťte do mikrovlnky. Já jsem jako malá ohřívala čokoládu v mikrovlnce a normálně se mi propálil talíř a smrděla kuchyň i mikrovlnka. Potom jsem se zajímala o správný postup a našla jsem toto. Opravdu to funguje. Vyzkoušela jsem to. :-)

09.01.2010 23:35
Tak tento krém z mascarpone nemá chybu, určite som ho nerobila posledný krát, myslím, že by sa dal použiť aj ako plnka do torty.
23.03.2008 13:55
Mascarpone je něco mezi tvarohem a smetanou - jemnější než tvaroh a hustší než smetana. Vyoský obsah tuku. Mívají v Makru i Tescu.
04.09.2007 21:00
Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.4
28.08.2007 11:54
co to je mascarpone???
16.01.2008 20:36
jak udelat maskarpone nebo kde jej sehnat?diky denisa
30.06.2007 20:09
absolutně úžasné a když se dá na chvilku do ledničky.... božské
17.03.2007 14:30
1lžice kakaa 42žloudků 100gmouky postup:vše promísíme a vykydneme na prkínko.