0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládová trikolora (pavé)

Čokoládová trikolora (pavé)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládová trikolora (pavé)

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6208 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 409 g
Tuky 495 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemůžete se rozhodnout, kterou čokoládu máte raději? A neradi pečete? Pak je pro vás trikolora trefou do černého, respektive do trojbarevného.

Suroviny

tmavá čokoláda 250 g
mléčná čokoláda 275 g
bílá čokoláda 300 g
smetana ke šlehání 500 ml
mandle v čokoládě různobarevné, na zdobení

1 Formu na biskupský chlebíček vyložte fólií na potraviny a co nejlépe ji uhlaďte (u nepřilnavé formy tenhle krok přeskočte). Trikolora se sestavuje postupně. Každou čokoládu dejte do jiné misky. 200 ml smetany uveďte do varu a přelijte přes tmavou čokoládu; míchejte, dokud se nerozpustí. Vlijte do formy a dejte do chladničky. Postup opakujte s mléčnou čokoládou; na bílou stačí 100 ml. Každou vrstvu nechte ztuhnout, než na ni nalijete další.

2 Hotový dezert dejte na pět hodin do chladničky, ale můžete ho i zmrazit (v tom případě ho pak před podáváním ponořte i s formou na pár vteřin do teplé vody, aby se lépe vyklápěl; hladkému vyklopení napomůže i fólie). Tento velice, velice hutný dezert ozdobte mandlemi v čokoládě a podávejte ho nakrájený na decentní plátky – a pak si už jen vychutnejte souznění tří druhů čokolády v jediném soustu…

Tip: V trikoloře se uplatní i čokolády s různými příchutěmi. Počítejte jen s tím, že čím kvalitnější bílou čokoládu použijete, tím bude tato vrstva vláčnější, protože kakaové máslo rychle měkne. Levnější druhy s rostlinným tukem tuhnou lépe.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč