Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová trikolora (pavé)
Čokoládová trikolora (pavé)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládová trikolora (pavé)

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6208 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 409 g
Tuky 495 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemůžete se rozhodnout, kterou čokoládu máte raději? A neradi pečete? Pak je pro vás trikolora trefou do černého, respektive do trojbarevného.

Suroviny

tmavá čokoláda 250 g
mandle v čokoládě různobarevné, na zdobení

Postup

1

Formu na biskupský chlebíček vyložte fólií na potraviny a co nejlépe ji uhlaďte (u nepřilnavé formy tenhle krok přeskočte). Trikolora se sestavuje postupně. Každou čokoládu dejte do jiné misky. 200 ml smetany uveďte do varu a přelijte přes tmavou čokoládu; míchejte, dokud se nerozpustí. Vlijte do formy a dejte do chladničky. Postup opakujte s mléčnou čokoládou; na bílou stačí 100 ml. Každou vrstvu nechte ztuhnout, než na ni nalijete další.

2

Hotový dezert dejte na pět hodin do chladničky, ale můžete ho i zmrazit (v tom případě ho pak před podáváním ponořte i s formou na pár vteřin do teplé vody, aby se lépe vyklápěl; hladkému vyklopení napomůže i fólie). Tento velice, velice hutný dezert ozdobte mandlemi v čokoládě a podávejte ho nakrájený na decentní plátky – a pak si už jen vychutnejte souznění tří druhů čokolády v jediném soustu…

Tip: V trikoloře se uplatní i čokolády s různými příchutěmi. Počítejte jen s tím, že čím kvalitnější bílou čokoládu použijete, tím bude tato vrstva vláčnější, protože kakaové máslo rychle měkne. Levnější druhy s rostlinným tukem tuhnou lépe.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...