Čokoládová trikolora (pavé)

Čokoládová trikolora (pavé)

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 20 minut 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6208 kcal
Bílkoviny 76 g
Cukr 409 g
Tuky 495 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nemůžete se rozhodnout, kterou čokoládu máte raději? A neradi pečete? Pak je pro vás trikolora trefou do černého, respektive do trojbarevného.

Suroviny

tmavá čokoláda 250 g
mléčná čokoláda 275 g
bílá čokoláda 300 g
smetana ke šlehání 500 ml
mandle v čokoládě různobarevné, na zdobení
1.  Formu na biskupský chlebíček vyložte fólií na potraviny a co nejlépe ji uhlaďte (u nepřilnavé formy tenhle krok přeskočte). Trikolora se sestavuje postupně. Každou čokoládu dejte do jiné misky. 200 ml smetany uveďte do varu a přelijte přes tmavou čokoládu; míchejte, dokud se nerozpustí. Vlijte do formy a dejte do chladničky. Postup opakujte s mléčnou čokoládou; na bílou stačí 100 ml. Každou vrstvu nechte ztuhnout, než na ni nalijete další.

2.  Hotový dezert dejte na pět hodin do chladničky, ale můžete ho i zmrazit (v tom případě ho pak před podáváním ponořte i s formou na pár vteřin do teplé vody, aby se lépe vyklápěl; hladkému vyklopení napomůže i fólie). Tento velice, velice hutný dezert ozdobte mandlemi v čokoládě a podávejte ho nakrájený na decentní plátky – a pak si už jen vychutnejte souznění tří druhů čokolády v jediném soustu…

TiP  
V trikoloře se uplatní i čokolády s různými příchutěmi. Počítejte jen s tím, že čím kvalitnější bílou čokoládu použijete, tím bude tato vrstva vláčnější, protože kakaové máslo rychle měkne. Levnější druhy s rostlinným tukem tuhnou lépe.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit