Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová "nutela" s pomerančem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 650 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2130 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 144 g
Tuky 156 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když si čokoládovou pomazánku (nebo cokoli jiného) uděláte doma, víte, co jste do ní dali, a dopřejete si samé dobré věci. Je pak už jen na vás, jestli budete pomazánku snídat, či mlsat jen tak ze sklenice. 

Suroviny

tmavá čokoláda 360 g
40% kakaové hmoty
mléko 250 ml
nastrouhaná kůra
pomerančová šťáva 60 ml
k podávání, lze nahradit brioškou

1 Čokoládu nasekejte nadrobno a dejte ji do mísy odolné vůči teplu. V rendlíku zahřejte mléko a nastrouhanou pomerančovou kůru těsně pod bod varu. Přeceďte na čokoládu a rozmíchejte. Vmíchejte pomerančovou šťávu a vlijte do sterilizovaných sklenic. Uchovávejte v chladničce a mažte na bílé pečivo nebo jezte jen tak samotné. 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

Klasická ,nutela‘

Najemno rozmixujte 200g loupaných opražených lískových oříšků. Přidejte 50g tmavé čokolády (70% kakaové hmoty) rozpuštěné a trochu zchladlé, 2 lžíce kakaa holandského typu a 2 lžíce moučkového cukru. Rozmixujte dohladka. V uzavřených skleničkách vydrží v chladničce alespoň měsíc.

Pekanové ořechy & javorový sirup

Na plech rozprostřete 2 hrnky pekanových ořechů a v troubě při 180°C pražte 5–10 minut. Až zchladnou, rozmixujte najemno, přidejte 2 lžíce javorového sirupu a 1–2 lžíce jemného rostlinného oleje a mixujte 5–10 minut, na homogenní pastu. V uzavřených skleničkách vydrží týden při pokojové teplotě, v chladu měsíc.

Mandle & banány

Do kuchyňského robotu dejte 250g mletých mandlí, 3 lžíce kakaa holandského typu, půl lžičky vanilkového extraktu, 2 lžíce medu, 1 zralý banán, 1,5 lžíce vody, 1,5 lžíce slunečnicového oleje, 60ml sójového mléka. Mixujte 5 minut dohladka, seškrabujte nerozmělněné kousky ze stěn nádoby. V uzavřených skleničkách vydrží v chladničce týden. 

Arašídy & čokoláda

Najemno rozmixujte 1 hrnek nesolených loupaných arašídů. Přidejte 1 lžíci jemného rostlinného oleje, promixujte. Přidejte 1 lžičku vanilkového extraktu, špetku soli a 60g třtinového cukru, promixujte. Rozehřejte 1/2 hrnku nahrubo nasekané čokolády na vaření a přimíchejte ji do směsi. Vydrží týden při pokojové teplotě, v chladničce měsíc. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč