0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opilý čokoládový trifle

Opilý čokoládový trifle

3.6/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné Pro 4 - 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3966 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 228 g
Tuky 208 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle opojný trifle není pro děti, ani pro řidiče, alkoholem jsme v něm totiž opravdu nešetřili. 

Suroviny

želatina 1 plátek
tmavá
škrob 2,5 PL
krupicový cukr 80 g
sůl špetka
mléko 430 ml
Baileys
vanilkový extrakt 1,5 ČL
mandle 150 g
loupané
1 hrnku
brownies či čokoládové muffiny rozdrobené

1 Namočte želatinu do studené vody. Čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do žáruvzdorné mísy. Smetanu zahřejte pod bod varu. Želatinu vymačkejte a vmíchejte ke smetaně. Tuto směs vlijte k čokoládě a míchejte, dokud se nerozpustí. Přilijte kávový likér (podle chuti můžete dosladit cukrem) a dejte chladit. 

2 V hrnci rozmíchejte škrob, cukr, špetku soli a mléko, postavte na střední plamen a za stálého míchání pomalu zahřívejte, dokud pudink nezkoustne. Nakonec vmíchejte baileys a vanilkový extrakt. Nechte zchladnout, zakryjte potravinářskou fólií (tu přitiskněte na hladinu pudinku) a dejte chladit. 

3 Mandle rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte je pražit do trouby vyhřáté na 160°C. Když jsou zlatavé, vyjměte je, nechte vychladnout a nasekejte (pár jich nechte v celku na ozdobu). Promíchejte s čokoládovým brownies.

4 Vychladlou čokoládovou směs ušlehejte na nadýchaný krém. Čokoládový krém i pudink dejte do dvou cukrářských sáčků a střídavě se směsí brownies a mandlí je vrstvěte do sklenic. Nakonec poháry ozdobte celými mandlemi. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč