Opilý čokoládový trifle

Opilý čokoládový trifle

3.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné Pro 4 - 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3966 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 228 g
Tuky 208 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle opojný trifle není pro děti, ani pro řidiče, alkoholem jsme v něm totiž opravdu nešetřili. 

Suroviny

želatina 1 plátek
čokoláda 150 g
tmavá
smetana ke šlehání 200 ml
krémový likér kávový 120 ml
škrob 2.5 PL
krupicový cukr 80 g
sůl špetka
mléko 430 ml
krémový likér 150 ml
Baileys
vanilkový extrakt 1.5 ČL
mandle 150 g
loupané
1 hrnku
brownies či čokoládové muffiny rozdrobené

1 Namočte želatinu do studené vody. Čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do žáruvzdorné mísy. Smetanu zahřejte pod bod varu. Želatinu vymačkejte a vmíchejte ke smetaně. Tuto směs vlijte k čokoládě a míchejte, dokud se nerozpustí. Přilijte kávový likér (podle chuti můžete dosladit cukrem) a dejte chladit. 

2 V hrnci rozmíchejte škrob, cukr, špetku soli a mléko, postavte na střední plamen a za stálého míchání pomalu zahřívejte, dokud pudink nezkoustne. Nakonec vmíchejte baileys a vanilkový extrakt. Nechte zchladnout, zakryjte potravinářskou fólií (tu přitiskněte na hladinu pudinku) a dejte chladit. 

3 Mandle rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte je pražit do trouby vyhřáté na 160°C. Když jsou zlatavé, vyjměte je, nechte vychladnout a nasekejte (pár jich nechte v celku na ozdobu). Promíchejte s čokoládovým brownies.

4 Vychladlou čokoládovou směs ušlehejte na nadýchaný krém. Čokoládový krém i pudink dejte do dvou cukrářských sáčků a střídavě se směsí brownies a mandlí je vrstvěte do sklenic. Nakonec poháry ozdobte celými mandlemi. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit