Tenhle opojný trifle není pro děti, ani pro řidiče, alkoholem jsme v něm totiž opravdu nešetřili.
Suroviny
1 Namočte želatinu do studené vody. Čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do žáruvzdorné mísy. Smetanu zahřejte pod bod varu. Želatinu vymačkejte a vmíchejte ke smetaně. Tuto směs vlijte k čokoládě a míchejte, dokud se nerozpustí. Přilijte kávový likér (podle chuti můžete dosladit cukrem) a dejte chladit.
2 V hrnci rozmíchejte škrob, cukr, špetku soli a mléko, postavte na střední plamen a za stálého míchání pomalu zahřívejte, dokud pudink nezkoustne. Nakonec vmíchejte baileys a vanilkový extrakt. Nechte zchladnout, zakryjte potravinářskou fólií (tu přitiskněte na hladinu pudinku) a dejte chladit.
3 Mandle rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte je pražit do trouby vyhřáté na 160°C. Když jsou zlatavé, vyjměte je, nechte vychladnout a nasekejte (pár jich nechte v celku na ozdobu). Promíchejte s čokoládovým brownies.
4 Vychladlou čokoládovou směs ušlehejte na nadýchaný krém. Čokoládový krém i pudink dejte do dvou cukrářských sáčků a střídavě se směsí brownies a mandlí je vrstvěte do sklenic. Nakonec poháry ozdobte celými mandlemi.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 8x nebeský trifle aneb Jak na nejlepší pohár(8 receptů)
- Opilé dezerty, které vám učarují: 26 skvělých receptů s alkoholem(26 receptů)
- 22x božský trifle: Skvělé dezerty do poháru, které připravíte raz dva(22 receptů)
- 16x božské brownies, které budete chtít péct pořád(16 receptů)
- Dezerty s pudinkem pokaždé jinak(47 receptů)