Opilý čokoládový trifle

Opilý čokoládový trifle

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3644 kcal
Bílkoviny 192 g
Cukr 218 g
Tuky 208 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tenhle opojný trifle není pro děti, ani pro řidiče, alkoholem jsme v něm totiž opravdu nešetřili. 

Suroviny

želatina 1 plátek
čokoláda 150 g
tmavá
smetana ke šlehání 200 ml
120 ml
kávový likér
škrob 2 PL
krupicový cukr 80 g
sůl špetka
mléko 430 ml
150 ml
likér Baileys
vanilkový extrakt 1 ČL
mandle 150 g
celé a loupané
1 hrnku
brownies či čokoládové muffiny rozdrobené

1 Namočte želatinu do studené vody. Čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do žáruvzdorné mísy. Smetanu zahřejte pod bod varu. Želatinu vymačkejte a vmíchejte ke smetaně. Tuto směs vlijte k čokoládě a míchejte, dokud se nerozpustí. Přilijte kávový likér (podle chuti můžete dosladit cukrem) a dejte chladit. 

2 V hrnci rozmíchejte škrob, cukr, špetku soli a mléko, postavte na střední plamen a za stálého míchání pomalu zahřívejte, dokud pudink nezkoustne. Nakonec vmíchejte baileys a vanilkový extrakt. Nechte zchladnout, zakryjte potravinářskou fólií (tu přitiskněte na hladinu pudinku) a dejte chladit. 

3 Mandle rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a dejte je pražit do trouby vyhřáté na 160°C. Když jsou zlatavé, vyjměte je, nechte vychladnout a nasekejte (pár jich nechte v celku na ozdobu). Promíchejte s čokoládovým brownies.

4 Vychladlou čokoládovou směs ušlehejte na nadýchaný krém. Čokoládový krém i pudink dejte do dvou cukrářských sáčků a střídavě se směsí brownies a mandlí je vrstvěte do sklenic. Nakonec poháry ozdobte celými mandlemi. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit