Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z červené řepy

V salátech z čerstvé řepy vynikne její nádherná barva, lehounce navinulá chuť – a především šťavnatost

Vydání: 2007/1
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 3–4 čerstvé červené řepy
    • 200 g třešňových rajčátek
    • svazek zelené petrželky, nasekané
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1 Řepy oloupejte a nastrouhejte nahrubo, promíchejte s rozpůlenými rajčátky a nasekanou petrželkou. Zalijte zálivkou ušlehanou ze zbylých surovin.

Pozor, barví! 
Ze všech zeleninových šťáv barví ta ze řepy nejvíc. Loupejte ji proto nad miskou a smiřte se se skutečností, že potřísněné textilie už asi nevyperete. Šťáva je ovšem převelice zdravá a chutná!
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/07, str. 35

Přidat komentář