0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Glazovaná řepa, cibule a pórek
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1658 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 213 g
Tuky 68 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelá příloha k masu navoněná česnekem a rozmarýnem.

Suroviny

malé, oloupané, přepůlené
cibule 2 ks
oloupané, rozčtvrcené
pórek 2 ks
na 3cm špalíčky
česnek 4 stroužek
oloupané
olivový olej 4 PL
rozmarýn 1 snítka
bobkový list 4 listy
balzamikový ocet 100 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
piniové oříšky 1 PL
pražené

1 Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi s kovovou rukojetí na rozehřátém oleji opékejte řepu, cibuli, pórek i česnek za stálého míchání asi 10 minut, až začne hnědnout. Přidejte rozmarýn a bobkový list, osolte, opepřete a přimíchejte ocet.

2 Vložte do trouby a pečte 15 minut. Ztlumte na 180 °C a pečte dalších asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během pečení občas zamíchejte. Pokud by se zelenina připékala, přidejte trošku oleje a octa. Posypte piniovými oříšky a podávejte jako přílohu nebo předkrm. Jako hlavní jídlo můžete doplnit kozím sýrem, vařenými bílými fazolemi a rukolou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč