0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Glazovaná řepa, cibule a pórek

Glazovaná řepa, cibule a pórek

4.1 / 5. Počet hodnocení: 40
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2764 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 438 g
Tuky 76 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Neotřelá příloha k masu navoněná česnekem a rozmarýnem.

Suroviny

červená řepa 1 kg
malé, oloupané, přepůlené
cibule 2 ks
oloupané, rozčtvrcené
pórek 2 ks
na 3 cm špalíčky
česnek 4 stroužek
oloupané
olivový olej 4 PL
rozmarýn 1 snítka
bobkový list 4 ks
balzamikový ocet 100 ml
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
1 PL
pražené piniové ořišky
1 Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi s kovovou rukojetí na rozehřátém oleji opékejte řepu, cibuli, pórek i česnek za stálého míchání asi 10 minut, až začne hnědnout. Přidejte rozmarýn a bobkový list, osolte, opepřete a přimíchejte ocet.

2
Vložte do trouby a pečte 15 minut. Ztlumte na 180 °C a pečte dalších asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během pečení občas zamíchejte. Pokud by se zelenina připékala, přidejte trošku oleje a octa. Posypte piniovými oříšky a podávejte jako přílohu nebo předkrm. Jako hlavní jídlo můžete doplnit kozím sýrem, vařenými bílými fazolemi a rukolou.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit