Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Glazovaná řepa, cibule a pórek
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1658 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 213 g
Tuky 68 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelá příloha k masu navoněná česnekem a rozmarýnem.

Suroviny

malé, oloupané, přepůlené
oloupané, rozčtvrcené
pórek 2 ks
na 3cm špalíčky
česnek 4 stroužek
oloupané
olivový olej 4 PL
rozmarýn 1 snítka
balzamikový ocet 100 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
piniové oříšky 1 PL
pražené

1 Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi s kovovou rukojetí na rozehřátém oleji opékejte řepu, cibuli, pórek i česnek za stálého míchání asi 10 minut, až začne hnědnout. Přidejte rozmarýn a bobkový list, osolte, opepřete a přimíchejte ocet.

2 Vložte do trouby a pečte 15 minut. Ztlumte na 180 °C a pečte dalších asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během pečení občas zamíchejte. Pokud by se zelenina připékala, přidejte trošku oleje a octa. Posypte piniovými oříšky a podávejte jako přílohu nebo předkrm. Jako hlavní jídlo můžete doplnit kozím sýrem, vařenými bílými fazolemi a rukolou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč