Glazovaná řepa, cibule a pórek

Glazovaná řepa, cibule a pórek

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2764 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 438 g
Tuky 76 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Neotřelá příloha k masu navoněná česnekem a rozmarýnem.

Suroviny

červená řepa 1 kg
malé, oloupané, přepůlené
cibule 2 ks
oloupané, rozčtvrcené
pórek 2 ks
na 3 cm špalíčky
česnek 4 stroužek
oloupané
olivový olej 4 PL
rozmarýn 1 snítka
bobkový list 4 ks
balzamikový ocet 100 ml
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
1 PL
pražené piniové ořišky
1 Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi s kovovou rukojetí na rozehřátém oleji opékejte řepu, cibuli, pórek i česnek za stálého míchání asi 10 minut, až začne hnědnout. Přidejte rozmarýn a bobkový list, osolte, opepřete a přimíchejte ocet.

2
Vložte do trouby a pečte 15 minut. Ztlumte na 180 °C a pečte dalších asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během pečení občas zamíchejte. Pokud by se zelenina připékala, přidejte trošku oleje a octa. Posypte piniovými oříšky a podávejte jako přílohu nebo předkrm. Jako hlavní jídlo můžete doplnit kozím sýrem, vařenými bílými fazolemi a rukolou.

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit