Neotřelá příloha k masu navoněná česnekem a rozmarýnem.
Suroviny
červená řepa
1
kg
malé, oloupané, přepůlené
cibule
2
ks
oloupané, rozčtvrcené
pórek
2
ks
na 3cm špalíčky
česnek
4
stroužek
oloupané
olivový olej
4
PL
rozmarýn
1
snítka
bobkový list
4
listy
balzamikový ocet
100
ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
piniové oříšky
1
PL
pražené
1 Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi s kovovou rukojetí na rozehřátém oleji opékejte řepu, cibuli, pórek i česnek za stálého míchání asi 10 minut, až začne hnědnout. Přidejte rozmarýn a bobkový list, osolte, opepřete a přimíchejte ocet.
2 Vložte do trouby a pečte 15 minut. Ztlumte na 180 °C a pečte dalších asi 30 minut, až bude řepa měkká. Během pečení občas zamíchejte. Pokud by se zelenina připékala, přidejte trošku oleje a octa. Posypte piniovými oříšky a podávejte jako přílohu nebo předkrm. Jako hlavní jídlo můžete doplnit kozím sýrem, vařenými bílými fazolemi a rukolou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů)
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů)