0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řepa zapečená s fetou

Řepa zapečená s fetou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1024 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 61 g
Tuky 163 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodně sladkou chuť červené řepy geniálně doplňuje slaný sýr – přímo dokonalá kombinace!

Suroviny

řepa 500 g
malé, s lístky a slupkou, rozpůlené
římský kmín 2 ČL
olivový olej 2 PL
balkánský sýr 200 g
nebo feta
chilli sušené
na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Omytou řepu rozložte do zapékací formy, řeznou plochou nahoru, a pokmínujte.

2

V pánvi rozehřejte olej, a až se rozpálí, přelijte jím řepu. Osolte, opepřete a pečte asi půl hodiny.

3

Mezi řepu rozložte fetu, posypte chilli a pečte ještě dvacet minut. Vmíchejte posekané lístky řepy, máte-li.

Související články

12 rad jak pracovat s červenou řepu
  • Tipy a triky

12 rad jak pracovat s červenou řepu

Červená řepa je vynikající zelenina. Ale díky své intenzivní barvě může být práce s ní trochu náročnější. Pokud ovšem neznáte těchto 12 zásad...     ...
Proč na jaře nepřehlížet červenou řepu?
  • Zdraví a výživa

Proč na jaře nepřehlížet červenou řepu?

Obyčejná červená řepa se našim stolům často vyhýbá. To je ale obrovská škoda, protože je nejen velmi chutná, ale také velmi zdravá. Pomůže s jarní očistou organismu, posílí imunitu a dokonce zpomaluje projevy stárnutí. Sepsali jsme pro vás...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Komentáře

Anonym

asi by som tú repu nakrájala na menšie kúsky alebo plátky, lebo po 50tich minútach pečenia bola ešte dosť tvrdá. kombinácia so syrom je fajn

Anonym

Diky receptu jineho casopisu, ktery Vas recept asi okopiroval, ale zato i rozsiril, jsem pridala nakonec na poslednich par minut dve hrsti listu spenatu... je to opravdu strasne dobre! Nikdy predtim jsem repu nejedla, ale tato uprava je uzasna!

Anonym

Myslím, že tato úprava řepy není v našich českých končinách zcela obvyklá. Všem doporučuji vyzkoušet a především dodržet recept. Nedávejte chilli hodně, ale určitě jeho přítomnost neoželte. Stejně tak s dalšími ingrediencemi. Ano, špenát až nakonec, aby se nám hoch příliš nerozvařil a také neobarvil. Výborná večeře :)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit