Lahodně sladkou chuť červené řepy geniálně doplňuje slaný sýr – přímo dokonalá kombinace! Přesně taková je řepa zapečená s fetou – zeleninová příloha ke grilovanému masu. Položte pekáček doprostřed stolu a nechte hosty, ať si naberou...
Suroviny
řepa
500
g
malá, s lístky a slupkou, rozpůlené
římský kmín
2
ČL
olivový olej
2
PL
balkánský sýr
200
g
nebo feta
chilli sušené
na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Omytou řepu rozložte do zapékací formy, řeznou plochou nahoru, a pokmínujte.
2
V pánvi rozehřejte olej, a až se rozpálí, přelijte jím řepu. Osolte, opepřete a pečte asi půl hodiny.
3
Mezi řepu rozložte fetu, posypte chilli a pečte ještě dvacet minut. Vmíchejte posekané lístky řepy, máte-li.
Komentáře