V salátech z čerstvé řepy vynikne její nádherná barva, lehounce navinulá chuť – a především šťavnatost! Navíc tato kombinace s cherry rajčátky vám řepu představí zase z jiného úhlu. Připravte si ho jako zeleninovou přílohu ke grilovanému masu nebo jako podzimní životabudič. Salát z červené řepy je plný vitamínů a neskutečně úžasné chuti. A přitom je recept tak jednoduchý!
Suroviny
červená řepa
3
ks
čerstvá
rajčata cherry
200
g
petrželka
1
svazek
nasekaná
olivový olej
3
PL
citronová šťáva
1
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Řepy oloupejte a nastrouhejte nahrubo, promíchejte s rozpůlenými rajčátky a nasekanou petrželkou. Zalijte zálivkou ušlehanou ze zbylých surovin.
Pozor, barví!
Ze všech zeleninových šťáv barví ta ze řepy nejvíc. Loupejte ji proto nad miskou a smiřte se se skutečností, že potřísněné textilie už asi nevyperete. Šťáva je ovšem převelice zdravá a chutná!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )
Komentáře