V salátech z čerstvé řepy vynikne její nádherná barva, lehounce navinulá chuť – a především šťavnatost
Suroviny
červená řepa
3
ks
čerstvá
rajčata cherry
200
g
petrželka
1
svazek
zelená, nasekaná
olivový olej
3
PL
citronová štáva
1
PL
sůl
pepř
Postup
1
Řepy oloupejte a nastrouhejte nahrubo, promíchejte s rozpůlenými rajčátky a nasekanou petrželkou. Zalijte zálivkou ušlehanou ze zbylých surovin.
Pozor, barví!
Ze všech zeleninových šťáv barví ta ze řepy nejvíc. Loupejte ji proto nad miskou a smiřte se se skutečností, že potřísněné textilie už asi nevyperete. Šťáva je ovšem převelice zdravá a chutná!
Komentáře
Anonym
26.09.2007 08:02
Apetit 1/07