Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z červené řepy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 25
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 590 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 40 g
Tuky 41 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V salátech z čerstvé řepy vynikne její nádherná barva, lehounce navinulá chuť – a především šťavnatost! Navíc tato kombinace s cherry rajčátky vám řepu představí zase z jiného úhlu. Připravte si ho jako zeleninovou přílohu ke grilovanému masu nebo jako podzimní životabudič. Salát z červené řepy je plný vitamínů a neskutečně úžasné chuti. A přitom je recept tak jednoduchý!

Suroviny

čerstvá
rajčata cherry 200 g
petrželka 1 svazek
nasekaná
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Řepy oloupejte a nastrouhejte nahrubo, promíchejte s rozpůlenými rajčátky a nasekanou petrželkou. Zalijte zálivkou ušlehanou ze zbylých surovin.

Pozor, barví! 
Ze všech zeleninových šťáv barví ta ze řepy nejvíc. Loupejte ji proto nad miskou a smiřte se se skutečností, že potřísněné textilie už asi nevyperete. Šťáva je ovšem převelice zdravá a chutná!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

26.09.2007 08:02
Recept se nachází v č.1/07, str. 35

Apetit magazín