Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 590 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 40 g
Tuky 41 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V salátech z čerstvé řepy vynikne její nádherná barva, lehounce navinulá chuť – a především šťavnatost

Suroviny

červená řepa 3 ks
čerstvá
rajčata cherry 200 g
petrželka 1 svazek
zelená, nasekaná
olivový olej 3 PL
citronová štáva 1 PL
sůl
pepř
1 Řepy oloupejte a nastrouhejte nahrubo, promíchejte s rozpůlenými rajčátky a nasekanou petrželkou. Zalijte zálivkou ušlehanou ze zbylých surovin.

Pozor, barví! 
Ze všech zeleninových šťáv barví ta ze řepy nejvíc. Loupejte ji proto nad miskou a smiřte se se skutečností, že potřísněné textilie už asi nevyperete. Šťáva je ovšem převelice zdravá a chutná!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.1/07, str. 35

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit