Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červená řepa s česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 947 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 82 g
Tuky 57 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasná zeleninová příloha s vůní česneku a tymiánu, ideální k masu.

Suroviny

tymián 5 snítek
čerstvý
olivový olej 4 PL
sůl
pepř

Postup

1

Oloupejte 400 g červené řepy a rozkrájejte na měsíčky (můžete ji zastříknout trochou balzamikového octa).

2

Smíchejte v zapékací misce s neoloupanými stroužky z 1 palice česneku, s 5 snítkami čerstvého tymiánu nebo špetkou sušeného, 4 lžícemi olivového oleje a solí a pepřem a 40 minut pečte v troubě předehřáté na 190 ºC.

Podávejte: k pečenému kuřeti nebo k vepřovému. Česnek vymáčknutý ze slupek můžete spolu s řepou smíchat se spařeným kuskusem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

24.05.2015 17:50

Posypaná rozdrobeným sýrem typu feta je bezva i jako samostatná zeleninová večeře.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč