Úžasná zeleninová příloha s vůní česneku a tymiánu, ideální k masu.
Suroviny
Postup
1
Oloupejte 400 g červené řepy a rozkrájejte na měsíčky (můžete ji zastříknout trochou balzamikového octa).
2
Smíchejte v zapékací misce s neoloupanými stroužky z 1 palice česneku, s 5 snítkami čerstvého tymiánu nebo špetkou sušeného, 4 lžícemi olivového oleje a solí a pepřem a 40 minut pečte v troubě předehřáté na 190 ºC.
Podávejte: k pečenému kuřeti nebo k vepřovému. Česnek vymáčknutý ze slupek můžete spolu s řepou smíchat se spařeným kuskusem.
Komentáře
Míša S. P.
24.05.2015 17:50
Posypaná rozdrobeným sýrem
Posypaná rozdrobeným sýrem typu feta je bezva i jako samostatná zeleninová večeře.