Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskové boloňské penne

Snadná domácí omáčka hotová do půl hodiny! Zužitkujete zásoby.
Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
P
Italská

Ingredience

    • 500 g mletého libového hovězího
    • hrst plátků žampionů
    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 3 sušená rajčata, jemně posekaná
    • 400g plechovka krájených rajčat
    • 150 ml červeného vína či vývaru
    • 1 lžička směsi sušených bylinek (tymián, oregano…)
    • 400 g těstovin penne
    • pepř a sůl na dochucení
    • hrst čerstvých bazalkových lístků

Příprava jídla

1.  Maso osmažte na velké nepřilnavé pánvi dohněda (stačí zhruba pět minut), potom přisypte houby a tři minuty je opékejte doměkka. Vmíchejte česnek i sušená rajčata a dvě minuty zahřívejte. Přidejte nakládaná rajčata, víno či vývar, sušené bylinky a dochuťte. Přiveďte k varu a nechte deset minut lehce probublávat.

2.  Mezitím uvařte penne podle návodu na obalu a sceďte. Podávejte s omáčkou, sypané bazalkovými lístky.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Penne s houbami a speckem

Penne ricce s pancettou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/07, str.22

Přidat komentář