Špagety po boloňsku, jak je ještě neznáte
Do hodiny
Velmi snadné
Zeptejte se stovky kuchařů, hospodyněk a labužníků, a dostanete sto různých receptů na pravou boloňskou omáčku. Tři z nich, více či méně autentické, a jejich hodnocení vám nabízíme.
Nejjednodušší na boloňské omáčce je odtušit její původ: má své kořeny v bohatém regionu severní poloviny Itálie, kde na svět přichází parmazán, parmská šunka nebo třeba lamborghini. Jakmile se ale začnete ptát na detaily této omáčky, rázem se dostanete do vášnivé debaty o tom, co do ní zásadně patří, co do ní zásadně nepatří a s čím se zásadně podává.
My jsme oslovili tři odborníky – autorku kuchařek, majitele italské trattorie a šéfkuchaře luxusní restaurace – a získali tak tři recepty na zaručeně nejlepší boloňskou omáčku.
„Všechno musí v kuchyni vzniknout tak nějak samo, a přestože omáčka vyžaduje dlouhé dušení, zas tak moc práce a pozornosti její příprava neobnáší,“ říká Jana Florentýna.
Další recepty na boloňskou omáčku neboli na boloňské ragú najdete v našem výběru pod článkem.
Zdroj: Vyšlo v časopise Apetit