Snadná domácí omáčka hotová do půl hodiny! Zužitkujete zásoby.
Suroviny
hovězí maso mleté
500
g
žampiony
1
hrst
plátky
česnek
2
stroužky
prolisované
sušená rajčata
3
ks
jemně posekaná
konzervovaná rajčata krájená
400
g
plechovka
víno červené
150
ml
lze nahradit vývarem
bylinky
1
ČL
směs - sušené, tymián, oregano
těstoviny
400
g
penne
pepř
sůl
bazalka
1
hrst
čerstvé lístky
1 Maso osmažte na velké nepřilnavé pánvi dohněda (stačí zhruba pět minut), potom přisypte houby a tři minuty je opékejte doměkka. Vmíchejte česnek i sušená rajčata a dvě minuty zahřívejte. Přidejte nakládaná rajčata, víno či vývar, sušené bylinky a dochuťte. Přiveďte k varu a nechte deset minut lehce probublávat.
2 Mezitím uvařte penne podle návodu na obalu a sceďte. Podávejte s omáčkou, sypané bazalkovými lístky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(31 receptů)
Komentáře
Anonym
14.09.2007 08:44
Apetit 3/07