Bleskové boloňské penne

Bleskové boloňské penne

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3299 kcal
Bílkoviny 188 g
Cukr 249 g
Tuky 153 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Snadná domácí omáčka hotová do půl hodiny! Zužitkujete zásoby.

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
žampiony hrst
plátky
česnek 2 stroužky
prolisované
sušená rajčata 3 ks
jemně posekaná
konzervovaná rajčata krájená 400 g
plechovka
víno červené 150 ml
lze nahradit vývarem
bylinky 1 ČL
směs - sušené, tymián, oregano
těstoviny 400 g
penne
pepř
sůl
bazalka hrst
čerstvé lístky
1.  Maso osmažte na velké nepřilnavé pánvi dohněda (stačí zhruba pět minut), potom přisypte houby a tři minuty je opékejte doměkka. Vmíchejte česnek i sušená rajčata a dvě minuty zahřívejte. Přidejte nakládaná rajčata, víno či vývar, sušené bylinky a dochuťte. Přiveďte k varu a nechte deset minut lehce probublávat.

2.  Mezitím uvařte penne podle návodu na obalu a sceďte. Podávejte s omáčkou, sypané bazalkovými lístky.


Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit