Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové boloňské penne
Boloňské penne
ZDROJ: Unsplash/Ben Lei
sdílet:

Bleskové boloňské penne

3.7/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3309 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 250 g
Tuky 153 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná domácí omáčka hotová do půl hodiny! Zužitkujete zásoby.

Suroviny

plátky
česnek 2 stroužky
prolisované
sušená rajčata 3 ks
jemně posekaná
lze nahradit vývarem
bylinky 1 ČL
směs - sušené, tymián, oregano
těstoviny 400 g
penne
pepř
sůl
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky

Postup

1

Maso osmažte na velké nepřilnavé pánvi dohněda (stačí zhruba pět minut), potom přisypte houby a tři minuty je opékejte doměkka. Vmíchejte česnek i sušená rajčata a dvě minuty zahřívejte. Přidejte nakládaná rajčata, víno či vývar, sušené bylinky a dochuťte. Přiveďte k varu a nechte deset minut lehce probublávat.

2

Mezitím uvařte penne podle návodu na obalu a sceďte. Podávejte s omáčkou, sypané bazalkovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

14.09.2007 08:44
Recept se nachází v č.3/07, str.22

Apetit magazín