0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskové boloňské penne

Boloňské penne
ZDROJ: Unsplash/Ben Lei
sdílet:

Bleskové boloňské penne

3.6 / 5. Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3309 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 250 g
Tuky 153 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná domácí omáčka hotová do půl hodiny! Zužitkujete zásoby.

Suroviny

hovězí maso mleté 500 g
žampiony 1 hrst
plátky
česnek 2 stroužky
prolisované
sušená rajčata 3 ks
jemně posekaná
konzervovaná rajčata krájená 400 g
plechovka
víno červené 150 ml
lze nahradit vývarem
bylinky 1 ČL
směs - sušené, tymián, oregano
těstoviny 400 g
penne
pepř
sůl
bazalka 1 hrst
čerstvé lístky

1 Maso osmažte na velké nepřilnavé pánvi dohněda (stačí zhruba pět minut), potom přisypte houby a tři minuty je opékejte doměkka. Vmíchejte česnek i sušená rajčata a dvě minuty zahřívejte. Přidejte nakládaná rajčata, víno či vývar, sušené bylinky a dochuťte. Přiveďte k varu a nechte deset minut lehce probublávat.

2 Mezitím uvařte penne podle návodu na obalu a sceďte. Podávejte s omáčkou, sypané bazalkovými lístky.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit