Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Drůbeží játra po benátsku

Tradičně se takto připravují telecí játra – ale i na drůbeží, dochucená vínem a balsamicem, voláme bravo!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
43 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Restování a dušení: 15 minut
P
Italská

Ingredience

    • 500 g drůbežích jater
    • 500 g cibule, i červené
    • olej na opékání
    • 100 ml bílého vína
    • 100 ml masového bujonu
    • 1 lžíce octa balsamico
    • sůl, pepř a špetka cukru na dochucení

Příprava jídla

Játra spařte vroucí vodou a nechte okapat. Odstraňte všechny nevzhledné kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Na oleji zprudka orestujte játra, pak je vyjměte a ve stejném kastrole osmahněte cibuli. Osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a vývarem a asi deset minut poduste. Vraťte játra, zakápněte balzamikovým octem a ochutnejte. Chuť dotáhněte špetkou cukru a ihned podávejte nejlépe s pečivem nebo rýží.

Balsamico 
Dlouholetým zráním v dubových sudech získá tento ocet barvu i sílu a stává se spíš tekutým kořením.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Japonské závitky negimaki

Roštěnka se sázeným vejcem a hranolky

Klasický steak ze svíčkové

Pravý vídeňský řízek

Švýcarské geschnetzeltes

Kuřecí steak

Šťavnatý špíz

Závitek z krůtího masa

Jehněčí kotlety

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č.4/07, str.12

Přidat komentář