Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s bujonem

Bujón (či bouillon) je silný vývar, který se připravuje vařením masa, kostí, zeleniny, bylinek a koření. Chuťově bohatý bujón se používá do základu polévek, omáček či rizota. Podle typu použitého masa potom vzniká hovězíkuřecí, telecí či rybí bujon. Maso ale lze zcela vynechat a pak je výsledkem bujon zeleninový.

...

 

  • Bujón se vaří velmi pomalu na nízkém plameni, aby se uvolnila chuť, aroma a všechny výživné látky z masa, kostí a zeleniny.
  • Během vaření se na povrchu bujonu může tvořit pěna. Tuto pěnu je dobré pravidelně odstraňovat, aby byl výsledný vývar čirý a bez kalu. 
  • Domácí příprava bujonu vyžaduje hodně času. Proto se v mnohých receptech a domácím vaření tímto názvem označuje především polotovar v podobě dehydratovaného bujonu, který se rozpustí v horké vodě. Může mít podobu tuhé kostky, nebo hustého želé. 

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč