Tenhle recept je nejlepší, když použijete telecí játra.
Suroviny
Postup
UVAŘTE BRAMBORY
Rozpulte je a v osolené vodě vařte dvanáct až patnáct minut. Slijte a opékejte je čtyři až pět minut na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou.
Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou. Vhoďte cibulku i slaninu a smažte tři až čtyři minuty.
OSMAŽTE JÁTRA
Mezitím ochuťte mouku paprikou, trochou soli a pepře a obalte v ní játra. Vsypte je do pánve a smažte dvě až tři minuty.
Přihoďte brambory a rychle je ohřejte. Poté přimíchejte posekanou petrželku, dosolte a směs rozdělte na dva talíře. Udržujte v teple.
PŘIPRAVTE OMÁČKU
Do pánve nalijte vývar a ze dna odškrábněte všechny výpečky. Nechte minutu až dvě probublávat.
Omáčkou zalijte játra s brambory. Podávejte ozdobené zakysanou smetanou a poprášené paprikou.