Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Smažená telecí játra s cibulkou
játra s cibulkou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Smažená telecí játra s cibulkou

4.5/5 Počet hodnocení: 22
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3520 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 120 g
Tuky 278 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle recept je nejlepší, když použijete telecí játra.

Suroviny

nové
olivový olej 2 PL
jarní cibulka 4 ks
nakrájená
sůl
pepř
játra 200 g
na proužky
petrželka hrst
hladkolistá
vývar zeleninový 150 ml
z kostky

Postup

1

UVAŘTE BRAMBORY
Rozpulte je a v osolené vodě vařte dvanáct až patnáct minut. Slijte a opékejte je čtyři až pět minut na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou.

2

Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou. Vhoďte cibulku i slaninu a smažte tři až čtyři minuty.

3

OSMAŽTE JÁTRA
Mezitím ochuťte mouku paprikou, trochou soli a pepře a obalte v ní játra. Vsypte je do pánve a smažte dvě až tři minuty.

4

Přihoďte brambory a rychle je ohřejte. Poté přimíchejte posekanou petrželku, dosolte a směs rozdělte na dva talíře. Udržujte v teple.

5

PŘIPRAVTE OMÁČKU
Do pánve nalijte vývar a ze dna odškrábněte všechny výpečky. Nechte minutu až dvě probublávat.

6

Omáčkou zalijte játra s brambory. Podávejte o­zdobené zakysanou smetanou a poprášené paprikou.

Související články

Apetit magazín