Smažená telecí játra s cibulkou

Smažená telecí játra s cibulkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.2 ()
Do hodiny 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3520 kcal
Bílkoviny 125 g
Cukr 120 g
Tuky 278 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Tenhle recept je nejlepší, když použijete telecí játra.

Suroviny

brambory 400 g
nové
olivový olej 2 PL
jarní cibulka 4 ks
nakrájená
anglická slanina 4 plátky
mouka pšeničná hladká 1 PL
paprika červená 1 ČL
sůl
pepř
játra 200 g
na proužky
petrželka hrst
hladkolistá
vývar zeleninový 150 ml
z kostky
1. UVAŘTE BRAMBORY
Rozpulte je a v osolené vodě vařte dvanáct až patnáct minut. Slijte a opékejte je čtyři až pět minut na rozpáleném oleji, dokud nezezlátnou. Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou. Vhoďte cibulku i slaninu a smažte tři až čtyři minuty.

2. OSMAŽTE JÁTRA
Mezitím ochuťte mouku paprikou, trochou soli a pepře a obalte v ní játra. Vsypte je do pánve a smažte dvě až tři minuty. Přihoďte brambory a rychle je ohřejte. Poté přimíchejte posekanou petrželku, dosolte a směs rozdělte na dva talíře. Udržujte v teple.

3. PŘIPRAVTE OMÁČKU
Do pánve nalijte vývar a ze dna odškrábněte všechny výpečky. Nechte minutu až dvě probublávat. Omáčkou zalijte játra s brambory. Podávejte o­zdobené zakysanou smetanou a poprášené paprikou.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit