Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cibulková ryba

Oklepali jste se při vzpomínce na rybí tuk? Opravdu nám hodně prospívá – naštěstí ale existují daleko lahodnější způsoby, jak ho tělu dopřát!
Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Odstátí: 2 minuty Vaření: 20 minut
P

Ingredience

    • 1–2 svazky jarní cibulky
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • 300 g rýže basmati
    • 500 g filetů z tresky či jiné bělomasé ryby, bez kůže
    • hrst posekané zelené petrželky
    • 1 citron

Příprava jídla

1.  Cibulky nakrájejte na tenká kolečka a dejte do velké nádoby vhodné do mikrovlnky se čtyřmi lžícemi vývaru. Přetáhněte smršťovací fólií, na pár místech ji propíchněte nožem a mikrovlňte na vysoký výkon pět minut.

2.  Vyjměte, odkryjte, vmíchejte rýži a zbylý vývar. Znovu zakryjte fólií, propíchněte ji a vraťte na deset minut do mikrovlnky zapnuté na vysoký výkon. V polovině promíchejte; rýže by měla být na konci skoro uvařená.

3.  Vmíchejte kousky ryby, přetáhněte fólií, propíchejte a pět minut mikrovlňte, až se ryba uvaří a rýže změkne. Vmíchejte petrželku, citronovou šťávu a jemně strouhanou kůru. Před podáváním nechte dvě minuty odstát.

Na sporáku  Ve větší pánvi osmahněte cibulky na troše oleje, přidejte rýži i vývar. Přiklopte a deset minut povařte. Stáhněte plamen, přisypte rybu a nechte pět minut přikryté, až se ryba prohřeje a rýže dojde.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.111
Obrazek uzivatele
Rychlé, snadné, výborné. Jen fotka na webu neodpovídá receptu, v časopise je to správně. Dětem taky moc chutnalo.

Přidat komentář