Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rychlá ryba
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3428 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 366 g
Tuky 135 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká a neobvyklá kombinace. Pikantní chorizo pokrm okoření a dodá příloze šmrnc. Bleskurychlá příprava.

Suroviny

z nálevu, scezené a propláchnuté
olivový olej 6 PL
prošlehané se šťávou z půlky citronu
petrželka 2 hrsti
najemno
chorizo 200 g
pikantní paprikový salám na drobné kousky
4 filety
mořská štika kousky (nebo aljašská treska) - bez kůže

Postup

1

Fazole vsypte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Promíchejte s polovinou ochuceného oleje, polovinou petrželky a s chorizem. Navrch položte kousky ryby a zakápněte zbytkem směsi oleje a citronové šťávy. Misku přetáhněte fólií a tu na několika místech propíchněte. Čtyři až pět minut vařte v mikrovlnce na nejvyšší stupeň. Ryba by měla zprůsvitnět a maso se snadno oddělovat na lístky.

2

Sejměte fólii, rybu dejte stranou na teplé místo; fazole s chorizem dobře promíchejte, rozdělte na talíře a navrch položte rybu. Posypte zbylou petrželkou a podávejte.
Tip apetitu
Značková papriková španělská uzenina chorizo je jemná, ale zároveň pikantní, proto tohle jídlo možná už nebude potřebovat doladění solí či kořením.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

26.09.2008 18:49
Už párkrát jsem se na tento recept dívala, ale nenašla jsem odvahu. Dnes jsem měla doma všechny suroviny, málo času a hlad, tak jsem se do něj pustila. Je hotový jedna dvě a moc jsem si pochutnala. Neměla jsem chorizo, tak jsem použila aromatický fuet a fazole poprášila paprikou a trochou chilli.
02.09.2007 08:22
Recept se nachází v č.5/05, str.12