Rychlá ryba

Rychlá ryba

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3428 kcal
Bílkoviny 186 g
Cukr 366 g
Tuky 135 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lehká a neobvyklá kombinace. Pikantní chorizo pokrm okoření a dodá příloze šmrnc. Bleskurychlá příprava.

Suroviny

fazole bílé 600 g
z nálevu, scezené a propláchnuté
olivový olej 6 PL
prošlehané se šťávou z půlky citronu
petrželka 2 hrsti
najemno
chorizo 200 g
pikantní paprikový salám na drobné kousky
4 filety
mořská štika kousky (nebo aljašská treska) - bez kůže
1. Fazole vsypte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Promíchejte s polovinou ochuceného oleje, polovinou petrželky a s chorizem. Navrch položte kousky ryby a zakápněte zbytkem směsi oleje a citronové šťávy. Misku přetáhněte fólií a tu na několika místech propíchněte. Čtyři až pět minut vařte v mikrovlnce na nejvyšší stupeň. Ryba by měla zprůsvitnět a maso se snadno oddělovat na lístky.

2. Sejměte fólii, rybu dejte stranou na teplé místo; fazole s chorizem dobře promíchejte, rozdělte na talíře a navrch položte rybu. Posypte zbylou petrželkou a podávejte.

Tip apetitu
Značková papriková španělská uzenina chorizo je jemná, ale zároveň pikantní, proto tohle jídlo možná už nebude potřebovat doladění solí či kořením. Pravé španělské chorizo značky Illera, 250 g stojí okolo 64 Kč.

Obchod Apetit