Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cibulková ryba
Ryba s cubulkou
ZDROJ: Commons.Wikimedia.org
sdílet:

Cibulková ryba

4.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1567 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 269 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oklepali jste se při vzpomínce na rybí tuk? Opravdu nám hodně prospívá – naštěstí ale existují daleko lahodnější způsoby, jak ho tělu dopřát!

Související recepty

Suroviny

jarní cibulka 1 svazky
vývar zeleninový 500 ml
rýže basmati 300 g
treska 500 g
nebo jiná bělomasá ryba bez kůže
petržel 1 hrst
zelená, posekaná

Postup

1

Cibulky nakrájejte na tenká kolečka a dejte do velké nádoby vhodné do mikrovlnky se čtyřmi lžícemi vývaru. Přetáhněte smršťovací fólií, na pár místech ji propíchněte nožem a mikrovlňte na vysoký výkon pět minut.

2

Vyjměte, odkryjte, vmíchejte rýži a zbylý vývar. Znovu zakryjte fólií, propíchněte ji a vraťte na deset minut do mikrovlnky zapnuté na vysoký výkon. V polovině promíchejte; rýže by měla být na konci skoro uvařená.

3

Vmíchejte kousky ryby, přetáhněte fólií, propíchejte a pět minut mikrovlňte, až se ryba uvaří a rýže změkne. Vmíchejte petrželku, citronovou šťávu a jemně strouhanou kůru. Před podáváním nechte dvě minuty odstát.

Na sporáku  Ve větší pánvi osmahněte cibulky na troše oleje, přidejte rýži i vývar. Přiklopte a deset minut povařte. Stáhněte plamen, přisypte rybu a nechte pět minut přikryté, až se ryba prohřeje a rýže dojde.

Související články

Komentáře

14.12.2008 12:48
Rychlé, snadné, výborné. Jen fotka na webu neodpovídá receptu, v časopise je to správně. Dětem taky moc chutnalo.
12.02.2008 11:10
Recept se nachází v č.5/07, str.111

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...