Oklepali jste se při vzpomínce na rybí tuk? Opravdu nám hodně prospívá – naštěstí ale existují daleko lahodnější způsoby, jak ho tělu dopřát!
Suroviny
Postup
Cibulky nakrájejte na tenká kolečka a dejte do velké nádoby vhodné do mikrovlnky se čtyřmi lžícemi vývaru. Přetáhněte smršťovací fólií, na pár místech ji propíchněte nožem a mikrovlňte na vysoký výkon pět minut.
Vyjměte, odkryjte, vmíchejte rýži a zbylý vývar. Znovu zakryjte fólií, propíchněte ji a vraťte na deset minut do mikrovlnky zapnuté na vysoký výkon. V polovině promíchejte; rýže by měla být na konci skoro uvařená.
Vmíchejte kousky ryby, přetáhněte fólií, propíchejte a pět minut mikrovlňte, až se ryba uvaří a rýže změkne. Vmíchejte petrželku, citronovou šťávu a jemně strouhanou kůru. Před podáváním nechte dvě minuty odstát.
Na sporáku Ve větší pánvi osmahněte cibulky na troše oleje, přidejte rýži i vývar. Přiklopte a deset minut povařte. Stáhněte plamen, přisypte rybu a nechte pět minut přikryté, až se ryba prohřeje a rýže dojde.
Komentáře