0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cibulková ryba

Ryba s cubulkou
ZDROJ: Commons.Wikimedia.org
sdílet:

Cibulková ryba

4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1567 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 269 g
Tuky 0 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oklepali jste se při vzpomínce na rybí tuk? Opravdu nám hodně prospívá – naštěstí ale existují daleko lahodnější způsoby, jak ho tělu dopřát!

Suroviny

jarní cibulka 1 svazky
vývar zeleninový 500 ml
rýže basmati 300 g
treska 500 g
nebo jiná bělomasá ryba bez kůže
petržel 1 hrst
zelená, posekaná
citron 1 ks

Postup

1

Cibulky nakrájejte na tenká kolečka a dejte do velké nádoby vhodné do mikrovlnky se čtyřmi lžícemi vývaru. Přetáhněte smršťovací fólií, na pár místech ji propíchněte nožem a mikrovlňte na vysoký výkon pět minut.

2

Vyjměte, odkryjte, vmíchejte rýži a zbylý vývar. Znovu zakryjte fólií, propíchněte ji a vraťte na deset minut do mikrovlnky zapnuté na vysoký výkon. V polovině promíchejte; rýže by měla být na konci skoro uvařená.

3

Vmíchejte kousky ryby, přetáhněte fólií, propíchejte a pět minut mikrovlňte, až se ryba uvaří a rýže změkne. Vmíchejte petrželku, citronovou šťávu a jemně strouhanou kůru. Před podáváním nechte dvě minuty odstát.

Na sporáku  Ve větší pánvi osmahněte cibulky na troše oleje, přidejte rýži i vývar. Přiklopte a deset minut povařte. Stáhněte plamen, přisypte rybu a nechte pět minut přikryté, až se ryba prohřeje a rýže dojde.

Související články

Jak provonět ryby
  • Tipy a triky

Jak provonět ryby

Rybu napřed vykuchejte a vykostěte od hřbetu, nebo klasicky.   ...
Umíte připravit sladkovodní ryby?
  • Zajímavosti

Umíte připravit sladkovodní ryby?

Co: Kurz vaření – sladkovodní rybyKdy: 23. dubna 2010 od 18 hodinKde: Chefparade, Husitská 56,  Praha 3Za kolik: 990 KčInfo: www.chefparade.cz ...

Komentáře

Anonym

Rychlé, snadné, výborné. Jen fotka na webu neodpovídá receptu, v časopise je to správně. Dětem taky moc chutnalo.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit