Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoláda k mlsání

Geniální způsob, jak využít třeba zbylou bábovku nebo piškotové pečivo. Samozřejmě nemusí být z tmavého těsta, i když to zintenzivní chuť – podobně jako trocha aromatického likéru.

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Dort Italská

Ingredience

    • 400 g sušenek nebo koupeného kakaového pečiva (např. Babeta)
    • 150 ml do tuha ušlehané šlehačky, smíchané s 5 lžícemi aromatického likéru (pro děti nahraďte sirupem)   + 200 ml likéru (sirupu) na pokapání
    • 250 g mascarpone, jemného tvarohu nebo lučiny
    • 150 g čokolády na vaření, nalámané   na kousky

Příprava jídla

1. Pečivo rozdrobte do mísy. Na vodní lázni (nebo v mikrovlnné troubě) rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.

2. Šlehačku s likérem spojte s tvarohem a jemně do ní vetřete mírně vychladlou čokoládu.§

3. Polovinu drobečků rozdělte na dno servírovacích sklenic. Pokapejte likérem a na něj lžící navršte polovinu čokoládovo-šlehačkového krému. Vrstvy zopakujte.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
3 1/2
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.43

Přidat komentář