Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové s jablky

Báječně šťavnatá podzimní kombinace
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15 minut
P
Britská

Ingredience

    • 500 g vepřové kýty či panenky, nakrájené na deset kousků
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nasekaná
    • 1 větší jablko, zbavené jádřince, na plátky
    • 300 ml zeleninového vývaru
    • 2 bobkové listy
    • 1 lžíce hrubozrnné hořčice (i kremžské)
    • 2 lžíce petrželové nati, nakrájené najemno
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Opečte maso
Osolené maso obalte v mouce a pak osmahněte na 1 lžíci rozpáleného oleje. Vyjměte z pánve a nechte stranou. Přilijte zbylý olej a opečte na něm cibuli, aby zesklovatěla. Do pánve přidejte jablko a opékejte je, až lehce zhnědne. Přilijte vývar a důkladně v něm rozpusťte všechny přípečky z předchozího opékání.

2. Nechte to probublávat

Do směsi vraťte maso, přidejte bobkové listy a hořčici. Nechte probublávat asi čtvrt hodiny; pokud by se vám zdálo, že se šťáva příliš vyvařuje, můžete podle potřeby přilít trochu vody. Hotové jídlo posypte petrželovou natí.

Podávejte s rýží a/nebo s dušenou mrkví.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář