Báječně šťavnatá podzimní kombinace.
Suroviny
vepřová kýta
500
g
na deset kousků
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
nasekaná
jablko
1
ks
větší, na plátky
vývar zeleninový
300
ml
bobkový list
2
ks
hořčice hrubozrnná
1
PL
nebo kremžská
petrželka
2
PL
sůl
pepř
Postup
1
Osolené maso obalte v mouce a pak osmahněte na 1 lžíci rozpáleného oleje. Vyjměte z pánve a nechte stranou. Přilijte zbylý olej a opečte na něm cibuli, aby zesklovatěla.
2
Do pánve přidejte jablko a opékejte je, až lehce zhnědne. Přilijte vývar a důkladně v něm rozpusťte všechny přípečky z předchozího opékání.
3
Do směsi vraťte maso, přidejte bobkové listy a hořčici. Nechte probublávat asi čtvrt hodiny; pokud by se vám zdálo, že se šťáva příliš vyvařuje, můžete podle potřeby přilít trochu vody. Hotové jídlo posypte petrželovou natí.
4
Podávejte s rýží a/nebo s dušenou mrkví.