Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové s jablky
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 45
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1936 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 189 g
Tuky 65 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně šťavnatá podzimní kombinace.

Suroviny

na deset kousků
olivový olej 2 PL
nasekaná
větší, na plátky
vývar zeleninový 300 ml
hořčice hrubozrnná 1 PL
nebo kremžská
petrželka 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

Osolené maso obalte v mouce a pak osmahněte na 1 lžíci rozpáleného oleje. Vyjměte z pánve a nechte stranou. Přilijte zbylý olej a opečte na něm cibuli, aby zesklovatěla.

2

Do pánve přidejte jablko a opékejte je, až lehce zhnědne. Přilijte vývar a důkladně v něm rozpusťte všechny přípečky z předchozího opékání.

3

Do směsi vraťte maso, přidejte bobkové listy a hořčici. Nechte probublávat asi čtvrt hodiny; pokud by se vám zdálo, že se šťáva příliš vyvařuje, můžete podle potřeby přilít trochu vody. Hotové jídlo posypte petrželovou natí.

4

Podávejte s rýží a/nebo s dušenou mrkví.

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...