Vepřové s jablky

Vepřové s jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (31)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1936 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 189 g
Tuky 65 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječně šťavnatá podzimní kombinace.

Suroviny

vepřová kýta 500 g
na deset kousků
mouka pšeničná hladká 1 PL
olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nasekaná
jablka 1 ks
větší, na plátky
vývar zeleninový 300 ml
bobkový list 2 ks
hořčice hrubozrnná 1 PL
nebo kremžská
petrželka 2 PL
sůl
pepř

1Osolené maso obalte v mouce a pak osmahněte na 1 lžíci rozpáleného oleje. Vyjměte z pánve a nechte stranou. Přilijte zbylý olej a opečte na něm cibuli, aby zesklovatěla. Do pánve přidejte jablko a opékejte je, až lehce zhnědne. Přilijte vývar a důkladně v něm rozpusťte všechny přípečky z předchozího opékání.
 

2Do směsi vraťte maso, přidejte bobkové listy a hořčici. Nechte probublávat asi čtvrt hodiny; pokud by se vám zdálo, že se šťáva příliš vyvařuje, můžete podle potřeby přilít trochu vody. Hotové jídlo posypte petrželovou natí.

3Podávejte s rýží a/nebo s dušenou mrkví.

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit