Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citrusové plátky

Medově kořeněné...

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny
P

Ingredience

    • 4 prsní řízky po 150 g
    • 1 velký citron
    • lžíci citronové šťávy
    • 2 lžičky čerstvého nebo lžičku sušeného tymiánu
    • 2 lžíce medu
    • lžíci sójové omáčky
    • olej na vymazání misky
    • pepř
    • sůl

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 200° (elektrickou) nebo 180° (horkovzdušnou). Zapékací misku vymastěte. Citronovou šťávu, sójovou omáčku a med prošlehejte vidličkou, osolte a opepřete, přidejte část tymiánu. Maso v zapékací misce potřete voňavou marinádou. Misku vložte do trouby a pečte, až maso začne zlátnout a vonět.

2. Citron mezitím důkladně (nejlépe kartáčkem) omyjte a nakrájejte na co nejtenčí, skoro průhledné plátky. Prsíčka otočte a na každé položte jeden plátek. Vše posypte tymiánem, znovu lehce osolte, opepřete, pokapejte zbylou marinádou. Podlijte dvěma lžícemi vody a pečte ještě asi 10 minut, až se maso pěkně propeče a vše zezlátne. Maso přikryjte alobalem nebo je do něj zabalte, v obalu ještě víc zkřehne. Jako příloha se hodí opékané brambory, čerstvá bageta nebo rýže. Šťávu podávejte zvlášť.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Teda nic moc, sojové omáčky bylo příliš a vůbec to mělo takovou divnou chuť. Trochu zklamání...
Obrazek uzivatele
Pre mňa ako začínajúcu kuchárku to bolo jednoduché na prípravu, ale výborné.
Obrazek uzivatele
Clovek totiz musi pouzit poradnou sojovku a ne ty ceske radoby nahrazky.... Vyzkousela jsem to a je to super recept, miluju jakekoliv variace na citronove kure.
Obrazek uzivatele
Recept je výborný, jen doporučuju více podlévat nebo snížit množství sojové omáčky v marinádě. Použila jsem kvalitní a podlévala podle návodu a omáčka přebila chuť citrónu, medu a tymiánu...
Obrazek uzivatele
Bylo to vynikající. Jak nesnáším sladké a maso dohromady, tak tohle jídlo mě nadchlo!
Obrazek uzivatele
Výborné, ale maso bylo trochu suché.

Přidat komentář