Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šťavnatá zeleninová polévka

Jednoduchý recept o dvou krocích. Chutná volba pro vegetariány.
Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Polévka

Ingredience

    • 800g konzervu krájených     loupaných rajčat
    • 2 litry zeleninového vývaru
    • 4 mrkve, oloupané a nakrájené
    • 500 g luštěnin v konzervě (fazole, čočka, hrách nebo cizrna, i směs:         například Bonduelle, 200 g vyjde na cca 25 Kč, nebo konzervované luštěniny Heinz, 250 g fazolek stojí kolem 23 Kč)
    • 200 g listového špenátu, omytého a překrájeného
    • 1 lžíci sladké papriky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Povařte a smíchejte. Konzervovaná rajčata nasypte do hrnce, přilijte vývar a přiveďte k varu, poté snižte plamen a přidejte mrkev. Osolte a pomalu polévku vařte, dokud nejsou mrkve hotové, tedy asi čtvrt hodiny.

2. Dokončete a podávejte. Špenát před vařením pečlivě omyjte – na stoncích někdy ulpívá písek – a přimíchejte do polévky spolu s luštěninami. Krátce ji prohřejte, aby špenát takzvaně zavadl, ale neztratil barvu a hodnotné látky. (Listový špenát nabízejí běžně a prakticky celoročně prodejny zeleniny i supermarkety. Pokud ho u vás zrovna nemají, nahraďte ho mraženými špenátovými lístky, například značky Bonduelle; k dostání v supermarketech.) Na závěr polévku poprašte paprikou a jemně ji vmíchejte. Podle chuti dosolte a opepřete – a pak už podávejte s křupavým chlebem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
mel sem ukol do skoly a ten to splnilo dostal jsem za 1!!! dobrej recept!!!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.10

Přidat komentář