Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pestrá zeleninová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 70
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1062 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 125 g
Tuky 25 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobyčejně variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Jemné nakrájení a osmahnutí na másle krásně zvýrazní chuť. Pestrá zeleninová polévka je hravé využití jarní zeleniny, kterou máte právě doma. 

Suroviny

mrkev 2 ks
hrášek 1 hrst
kedlubna 1 ks
vývar kuřecí 2 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst

Postup

1

Květák rozeberte na drobné růžičky. Mrkev oškrábejte, kedlubnu oloupejte a vše nakrájete na plátky a na nudličky nebo drobné špalíčky.

2

V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu.

3

Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Osolte, stáhněte oheň a 15–20 minut vařte mírným varem – zelenina by měla zůstat na skus.

4

Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...