Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pestrá zeleninová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 72
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1062 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 125 g
Tuky 25 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobyčejně variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Jemné nakrájení a osmahnutí na másle krásně zvýrazní chuť. Pestrá zeleninová polévka je hravé využití jarní zeleniny, kterou máte právě doma. 

Suroviny

mrkev 2 ks
kedlubna 1 ks
hrášek 1 hrst
vývar kuřecí 2 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst

Postup

1

Květák rozeberte na drobné růžičky. Mrkev i kedlubnu oloupejte a nakrájejte na plátky, nudličky nebo drobné špalíčky.

2

Máslo rozpusťte v polévkovém hrnci. Zeleninu na něm lehce osmahněte, aby chytla barvu.

3

Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Stáhněte oheň a vařte mírným varem 15-20 minut. Zelenina by měla zůstat na skus.

4

Polévku osolte a opepřete podle potřeby. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Apetit magazín