Neobyčejně variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Jemné nakrájení a osmahnutí na másle krásně zvýrazní chuť. Pestrá zeleninová polévka je hravé využití jarní zeleniny, kterou máte právě doma.
Postup
1
Květák rozeberte na drobné růžičky. Mrkev oškrábejte, kedlubnu oloupejte a vše nakrájete na plátky a na nudličky nebo drobné špalíčky.
2
V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu.
3
Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Osolte, stáhněte oheň a 15–20 minut vařte mírným varem – zelenina by měla zůstat na skus.
4
Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.