Pestrá zeleninová polévka

Pestrá zeleninová polévka

3.4 / 5. Počet hodnocení: 48
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1035 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 120 g
Tuky 25 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobyčejně variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Jemné nakrájení a osmahnutí na másle krásně zvýrazní chuť.

Suroviny

květák 0.5 ks
malý
mrkev 2 ks
mladé
hrášek hrst
kedlubna 1 ks
mladá
máslo 2 PL
vývar kuřecí 2 l
sůl
pepř
petrželka hrst

1Květák rozeberte na drobné růžičky, mrkev oškrábejte, kedlubnu oloupejte. Vše nakrájete na plátky a na nudličky nebo drobné špalíčky.

2V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu. Zalijte vývarem a uveďte do varu. Osolte, stáhněte plamen a čtvrt hodiny až dvacet minut mírně vařte – zelenina by měla zůstat ještě trochu křupavá.

3Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte pepřem. Před podáváním doplňte zelenou natí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit