0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 55
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1035 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 120 g
Tuky 25 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobyčejně variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Jemné nakrájení a osmahnutí na másle krásně zvýrazní chuť. Pestrá zeleninová polévka je hravé využití jarní zeleniny, kterou máte právě doma. 

Suroviny

malý
mrkev 2 ks
mladé
hrášek hrst
kedlubna 1 ks
mladá
máslo 2 PL
vývar kuřecí 2 l
sůl
pepř
petrželka hrst

Postup

1

Květák rozeberte na drobné růžičky, mrkev oškrábejte, kedlubnu oloupejte. Vše nakrájete na plátky a na nudličky nebo drobné špalíčky.

2

V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu.

3

Zalijte vývarem a uveďte do varu. Osolte, stáhněte plamen a čtvrt hodiny až dvacet minut mírně vařte – zelenina by měla zůstat ještě trochu křupavá.

4

Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte pepřem. Před podáváním doplňte zelenou natí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Apetit magazín