0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pestrá zeleninová polévka

Pestrá zeleninová polévka

4.5 / 5. Počet hodnocení: 51
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1035 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 120 g
Tuky 25 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobyčejně variabilní polévka: záleží jen na vás, jakou sezonní zeleninu použijete. Jemné nakrájení a osmahnutí na másle krásně zvýrazní chuť. Pestrá zeleninová polévka je hravé využití jarní zeleniny, kterou máte právě doma. 

Suroviny

květák 0.5 ks
malý
mrkev 2 ks
mladé
hrášek hrst
kedlubna 1 ks
mladá
máslo 2 PL
vývar kuřecí 2 l
sůl
pepř
petrželka hrst

Postup

1

Květák rozeberte na drobné růžičky, mrkev oškrábejte, kedlubnu oloupejte. Vše nakrájete na plátky a na nudličky nebo drobné špalíčky.

2

V polévkovém hrnci rozpusťte máslo a lehce na něm osmahněte zeleninu, jen aby chytla barvu.

3

Zalijte vývarem a uveďte do varu. Osolte, stáhněte plamen a čtvrt hodiny až dvacet minut mírně vařte – zelenina by měla zůstat ještě trochu křupavá.

4

Podle potřeby polévku dosolte a dochuťte pepřem. Před podáváním doplňte zelenou natí.

Související články

Vylepšete polévku domácími nudlemi
  • Tipy a triky

Vylepšete polévku domácími nudlemi

​Polévkové zavářky dodají čirému vývaru punc domácího vaření. Máme pro vás osvědčené recepty na domácí nudle, játrové knedlíčky, vaječný svítek a špaldové nočky....
5× jarní polévka s bylinkami
  • Tipy a triky

5× jarní polévka s bylinkami

Na jaře dostávají slovo lehká jídla. Ochutnejte naše svěží polévky. Krásně voní a jejich příprava je tak jednoduchá, že budete mít o víkendu dost času vyrazit na procházku....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit