Zeleninový vývar
Věděli jste, že skvělý zeleninový vývar připravíte nejen ze svěžích kousků zeleniny, ale také ze slupek, košťálů a různých odkrojků? Připravte si skvělou základní surovinu plnou chuti do polévek a omáček z přebytků či zbytků zeleniny a najděte si u nás recept dle vaší chuti. Použít vývar namísto vody vždycky bude znamenat chutnější výsledek!
...
- Zeleninu, slupky a košťály důkladně omyjte, nakrájejte na větší kusy a vše orestujte na pár kapkách oleje. Po té vše zalijte vodou a nechte probublávat alespoň hodinu. Krátce orestovaná zelenina dodá polévce dokonalou barvu i chuť.
- Do vaření nezapomeňte přidat celý pepř, nové koření a bobkový list.
- Hotový vývar přeceďte přes síto a využijte dle vybraného receptu.
- Do polévky už jen stačí přidat domácí nudle, knedlíčky nebo noky a skvělý pokrm na zahřátí můžete za pár minut podávat.
- Kdybyste nevěděli, co si počít s vyvařenou zeleninou z vývaru, inspirujte se v našem článku a rozhodně ji nevyhazujte!
Celý popis