Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeleninový vývar

Věděli jste, že skvělý zeleninový vývar připravíte nejen ze svěžích kousků zeleniny, ale také ze slupek, košťálů a různých odkrojků? Připravte si skvělou základní surovinu plnou chuti do polévek a omáček z přebytků či zbytků zeleniny a najděte si u nás recept dle vaší chuti. Použít vývar namísto vody vždycky bude znamenat chutnější výsledek!

...

 

  • Zeleninu, slupky a košťály důkladně omyjte, nakrájejte na větší kusy a vše orestujte na pár kapkách oleje. Po té vše zalijte vodou a nechte probublávat alespoň hodinu. Krátce orestovaná zelenina dodá polévce dokonalou barvu i chuť.
  • Do vaření nezapomeňte přidat celý pepř, nové koření a bobkový list.
  • Hotový vývar přeceďte přes síto a využijte dle vybraného receptu.
  • Do polévky už jen stačí přidat domácí nudle, knedlíčky nebo noky a skvělý pokrm na zahřátí můžete za pár minut podávat. 
  • Kdybyste nevěděli, co si počít s vyvařenou zeleninou z vývaru, inspirujte se v našem článku a rozhodně ji nevyhazujte!

Celý popis