Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninová polévka s těstovinami

Zeleninová polévka s těstovinami

4/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1787 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 203 g
Tuky 72 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka je ideální k tomu seznámit děti školního věku s vařením. Chutnat bude všem!

Suroviny

olivový olej 1 PL
najemno
rajčatová passata - pyré 2 PL
mražená, míchaná, (hrášek, karotka, kukuřice,..)
vývar zeleninový 700 ml
horký
těstoviny 175 g
drobnější, (mušličky, apod.)
v rajském protlaku
sýr 200 g
strouhaný, typu čedar, k podávání
sůl
pepř

Postup

1

Na středním plameni rozehřejte v hrnci olej a několik minut na něm smažte cibuli, až začne být pěkně vláčná. Vmíchejte rajčatové pyré, vsypte mraženou zeleninu a celý základ zalijte horkým vývarem.

2

Uveďte do varu, vsypte těstoviny a promíchejte. Přikryjte a na mírném plameni povařte osm až deset minut, dokud těstoviny nezměknou.

3

Vmíchejte fazole i s protlakem. Prohřejte, dochuťte solí a pepřem.

Podávejte horké v miskách, posypané sýrem.

TIP: Polévka bude výborná, i když těstoviny nahradíte pohankou nebo pšeničným bulgurem. V obou případech se příprava zkrátí až o deset minut. Místo fazolí lze použít i konzervovanou čočku.

Apetit magazín