Polévka je ideální k tomu seznámit děti školního věku s vařením. Chutnat bude všem!
Postup
1
Na středním plameni rozehřejte v hrnci olej a několik minut na něm smažte cibuli, až začne být pěkně vláčná. Vmíchejte rajčatové pyré, vsypte mraženou zeleninu a celý základ zalijte horkým vývarem.
2
Uveďte do varu, vsypte těstoviny a promíchejte. Přikryjte a na mírném plameni povařte osm až deset minut, dokud těstoviny nezměknou.
3
Vmíchejte fazole i s protlakem. Prohřejte, dochuťte solí a pepřem.
Podávejte horké v miskách, posypané sýrem.
TIP: Polévka bude výborná, i když těstoviny nahradíte pohankou nebo pšeničným bulgurem. V obou případech se příprava zkrátí až o deset minut. Místo fazolí lze použít i konzervovanou čočku.