Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4399 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 457 g
Tuky 208 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka jako stvořená pro chladnější období roku. Ideální doplněk? Čerstvé pečivo.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
kedlubna 1 ks
nebo tuřín
mrkev 4 ks
tymián 3 snítky
mléko 500 ml
v konzervě
konzerva
sůl
pepř

1Rozpalte olej ve velkém rendlíku a osmažte rozdrcený česnek jen tak, aby nezhnědl. Vsypte pokrájený tuřín či kedlubnu, kousky mrkve a dvě třetiny tymiánu. Zalijte bujonem a mlékem. Uveďte do varu, ztlumte a nechte základ polévky přibližně čtvrt hodiny bublat.

2Třetinu polévky rozmixujte dohladka. Přelijte ji zpět do rendlíku a přidejte slité fazole. Dochuťte solí a pepřem a uveďte znovu do varu. Povařte jen chvilku, aby se fazole prohřály. Podávejte se zbytkem tymiánu a s křupavým pečivem.

Seznamte se: tuřín
Tuřín je žlutomasá kořenová zelenina, chutí připomíná kedlubnu. V Čechách se pěstuje poměrně málo, hlavně ve vyšších polohách. Jí se vařený, v polévkách nebo jako příloha.

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč