Vydatná zimní zeleninová polévka

Vydatná zimní zeleninová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5219 kcal
Bílkoviny 190 g
Cukr 625 g
Tuky 212 g
Vláknina 112 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Polévka jako stvořená pro chladnější období roku. Ideální doplněk? Čerstvé pečivo.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
kedlubna 1 ks
nebo tuřín
mrkev 4 ks
tymián 3 snítky
lístky
bujon zeleninový 850 ml
mléko 500 ml
fazole bílé 400 g
konzerva
fazole červené 400 g
konzerva
sůl
pepř

1Rozpalte olej ve velkém rendlíku a osmažte rozdrcený česnek jen tak, aby nezhnědl. Vsypte pokrájený tuřín či kedlubnu, kousky mrkve a dvě třetiny tymiánu. Zalijte bujonem a mlékem. Uveďte do varu, ztlumte a nechte základ polévky přibližně čtvrt hodiny bublat.

2Třetinu polévky rozmixujte dohladka. Přelijte ji zpět do rendlíku a přidejte slité fazole. Dochuťte solí a pepřem a uveďte znovu do varu. Povařte jen chvilku, aby se fazole prohřály. Podávejte se zbytkem tymiánu a s křupavým pečivem.

Seznamte se: tuřín
Tuřín je žlutomasá kořenová zelenina, chutí připomíná kedlubnu. V Čechách se pěstuje poměrně málo, hlavně ve vyšších polohách. Jí se vařený, v polévkách nebo jako příloha.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit