0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vydatná zimní zeleninová polévka

Vydatná zimní zeleninová polévka

3.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4399 kcal
Bílkoviny 130 g
Sacharidy 457 g
Tuky 208 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka jako stvořená pro chladnější období roku. Ideální doplněk? Čerstvé pečivo.

Suroviny

olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
kedlubna 1 ks
nebo tuřín
mrkev 4 ks
tymián 3 snítky
bujon zeleninový 850 ml
mléko 500 ml
v konzervě
konzerva
sůl
pepř

1Rozpalte olej ve velkém rendlíku a osmažte rozdrcený česnek jen tak, aby nezhnědl. Vsypte pokrájený tuřín či kedlubnu, kousky mrkve a dvě třetiny tymiánu. Zalijte bujonem a mlékem. Uveďte do varu, ztlumte a nechte základ polévky přibližně čtvrt hodiny bublat.

2Třetinu polévky rozmixujte dohladka. Přelijte ji zpět do rendlíku a přidejte slité fazole. Dochuťte solí a pepřem a uveďte znovu do varu. Povařte jen chvilku, aby se fazole prohřály. Podávejte se zbytkem tymiánu a s křupavým pečivem.

Seznamte se: tuřín
Tuřín je žlutomasá kořenová zelenina, chutí připomíná kedlubnu. V Čechách se pěstuje poměrně málo, hlavně ve vyšších polohách. Jí se vařený, v polévkách nebo jako příloha.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč