Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krém s hruškami a sójovou pěnou

Velmi rafinovaný recept

Vydání: 2004/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Asijská

Ingredience

    • 2 hrušky
    • 30 ml červeného vína (můžete nahradit čerstvou ovocnou šťávou   v bio kvalitě)
    • 800 ml rýžového mléka (nejsnáze seženete v Albiu)
    • 70 g kukuřičného škrobu (Maizena)
    • špetku soli, nejlépe mořské
    • 100 ml sójové smetany (Provamel)
    • 160 ml pšeničného či kukuřičného  sirupu v bio kvalitě

    Na ozdobu:

    • hrst oloupaných opražených mandlí
    • několik lístků čerstvé máty

     

Příprava jídla

1. Nejprve si připravte bílý pudinkový krém: část rýžového mléka vlijte do hrnce a dejte vařit spolu s pšeničným sirupem. Ve zbylém mléku rozmíchejte maizenu.

2. Mléko v hrnci přiveďte k varu, přidejte rozmíchanou maizenu a minutu povařte. Takto získaný základ zjemněte a nařeďte sójovou smetanou.

3. Hrušky omyjte a oloupejte (pokud nepocházejí z vlastní zahrady nebo z ekofarmy). Nakrájejte je na měsíčky a odstraňte jádřince. Pak hrušky nasypte do kastrolu a asi pět minut duste spolu s červeným vínem nebo šťávou. Přidejte pár zrnek mořské soli (paradoxně zdůrazní sladkou chuť).

4. Do pohárů nebo misek střídavě vrstvěte hrušky a krém; ten by měl tvořit poslední vrstvu. Nakonec dezert ozdobte zbylými měsíčky dušených hrušek, lístkem máty a mandlemi. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/04, str.57

Přidat komentář