Velmi rafinovaný recept
Suroviny
Postup
Nejprve si připravte bílý pudinkový krém: část rýžového mléka vlijte do hrnce a dejte vařit spolu s pšeničným sirupem. Ve zbylém mléku rozmíchejte maizenu.
Mléko v hrnci přiveďte k varu, přidejte rozmíchanou maizenu a minutu povařte. Takto získaný základ zjemněte a nařeďte sójovou smetanou.
Hrušky omyjte a oloupejte (pokud nepocházejí z vlastní zahrady nebo z ekofarmy). Nakrájejte je na měsíčky a odstraňte jádřince.
Pak hrušky nasypte do kastrolu a asi pět minut duste spolu s červeným vínem nebo šťávou. Přidejte pár zrnek mořské soli (paradoxně zdůrazní sladkou chuť).
Do pohárů nebo misek střídavě vrstvěte hrušky a krém; ten by měl tvořit poslední vrstvu. Nakonec dezert ozdobte zbylými měsíčky dušených hrušek, lístkem máty a mandlemi.
Komentáře