Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.2/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1685 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 327 g
Tuky 35 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Velmi rafinovaný recept

Suroviny

může být nahrazeno čerstvou ovocnou šťávou
škrob 70 g
Maizena
sůl špetka
sójová smetana 100 ml
Provamel
kukuřičný sirup 160 ml
lze nahradit pšeničným sirupem
Na ozdobu
mandle 1 hrst
oloupené, opražené
máta lístků
čerstvá

Postup

1

Nejprve si připravte bílý pudinkový krém: část rýžového mléka vlijte do hrnce a dejte vařit spolu s pšeničným sirupem. Ve zbylém mléku rozmíchejte maizenu.

2

Mléko v hrnci přiveďte k varu, přidejte rozmíchanou maizenu a minutu povařte. Takto získaný základ zjemněte a nařeďte sójovou smetanou.

3

Hrušky omyjte a oloupejte (pokud nepocházejí z vlastní zahrady nebo z ekofarmy). Nakrájejte je na měsíčky a odstraňte jádřince.

4

Pak hrušky nasypte do kastrolu a asi pět minut duste spolu s červeným vínem nebo šťávou. Přidejte pár zrnek mořské soli (paradoxně zdůrazní sladkou chuť).

5

Do pohárů nebo misek střídavě vrstvěte hrušky a krém; ten by měl tvořit poslední vrstvu. Nakonec dezert ozdobte zbylými měsíčky dušených hrušek, lístkem máty a mandlemi. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 19:43
Recept se nachází v č.10/04, str.57

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...