Tuhle dobrotu budete jíst jen tak jako přesnídávku.
Postup
1
Hrušky omyjte, nakrájejte na čtvrtky a zbavte jádřinců. Dejte je do mísy, zasypte cukrem a nechte v chladu přes noc odstát tak, aby pustily šťávu.
2
Hrušky rozmixujte, přidejte zázvor, skořici, badyán a citronovou šťávu a promíchejte. Směs vlijte do širokého hrnce se silným dnem a zvolna vařte, dokud nezhoustne; podle šířky dna to trvá okolo půl hodiny. Kápněte trochu džemu na talíř a dejte ho do lednice.
3
Po pár minutách uvidíte konzistenci, kterou bude mít zavařenina po zchladnutí. Podle potřeby ještě chvilku povařte. Vyjměte skořici a badyán.
4
Hotovou zavařeninu rozdělte do umytých a vysušených sklenic, zavřete je a obraťte dnem vzhůru. Nechte vychladnout; případně sterilujte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pochutnejte si na sladkých hruškách: recepty od koláčů a muffinů až po netradiční hruškový med(63 receptů )
- Meruňkového džemu už máte dost? Vyberte si z 26 originálních receptů na zavařeniny(26 receptů )
- 50 způsobů, jak využít zázvor: Od polévek a masa až po sušenky a likér. Rychlé recepty i neotřelé kombinace pro výjimečné příležitosti(50 receptů )
Komentáře
Zkusil jsem, bohužel podle návodu je výsledek hodně sladký. Jako přesnídávku to rozhodně jíst nemohu.
Tak jsem neodolala a vyzkoušela. Je vynikající, používáme na dochucení bílého jogurtu ke svačině :-)