Recepty s rýžovým mlékem
Rýžové (ne)mléko nebo také rýžový nápoj patří mezi nejoblíbenější bezlaktózové alternativy mléka. Rýžové mléko si můžete koupit nebo ho připravit doma z vařené rýže. Použít ho můžete do těst, zmrzliny i od kávy. Jeho chuť není s běžným mlékem srovnatelná, ale funkčně se mu blíží.
- Rýžové mléko obsahuje vitamín B12. Má také významný obsah manganu, vápníku, vitamínu B2, A, D, fosforu, uhlohydrátů, mědi a selenu. Díky tomu posiluje imunitní systém, podporuje zdravou pokožku, přispívá ke snižování cholesterolu a prospívá trávení.
- Rýžové mléko lze používat a konzumovat stejně jako klasické kravské.
- Dá se rovnou pít, nebo použít k výrobě koktejlů a smootie.
- Hodí se i do kávy či k přípravě dezertů, krémů, pudinků a zmrzliny.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-