Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžové (ne)mléko nebo také rýžový nápoj patří mezi nejoblíbenější bezlaktózové alternativy mléka. Rýžové mléko si můžete koupit nebo ho připravit doma z vařené rýže. Použít ho můžete do těst, zmrzliny i od kávy. Jeho chuť není s běžným mlékem srovnatelná, ale funkčně se mu blíží.


 

  • Rýžové mléko obsahuje vitamín B12. Má také významný obsah manganu, vápníku, vitamínu B2, A, D, fosforu, uhlohydrátů, mědi a selenu. Díky tomu posiluje imunitní systém, podporuje zdravou pokožku, přispívá ke snižování cholesterolu a prospívá trávení.
  • Rýžové mléko lze používat a konzumovat stejně jako klasické kravské.
  • Dá se rovnou pít, nebo použít k výrobě koktejlů a smootie.
  • Hodí se i do kávy či k přípravě dezertů, krémů, pudinků a zmrzliny.
Zobrazit celý popis ›