Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřové kotlety v troubě

Popis receptu: 
Inspirace Řeckem.
Autor: Věra Růžičková
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    6 vepřových kotlet 4 mrkve 3 cibule 10 větších brambor rajčatový protlak 1/2 dcl bílého vína pepř a sůl olivový olej 2 dcl vody

Příprava jídla

Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme a na pánvi je opečeme zhruba 3 minuty po každé straně. Mrkev a cibuli nakrájíme na kolečka a brambory na půlměsíčky a vše v míse promícháme se solí a pepřem. Pekáč vymažeme olejem a na dno poklademe půlku zeleniny, kterou zalejeme půlkou rajčatového protlaku zředěného asi 2dcl vody. Na zeleninu klademe kotlety a ně zbytek zeleniny. Vše zalijeme zbývajícím protlakem a vložíme do rozpálené trouby. Těsně před dohotovením kotlety zalijeme bílým vínem.
REKLAMA

Přidat komentář