0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované vepřové ramínko

Grilované vepřové ramínko

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 629 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 117 g
Tuky 8 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso můžete podávat s opečenými bramborami, ale Paul Day by si ho dal v sendviči; podával by ho v pěkné měkké housce na hamburger, nejlépe s domácím salátem Coleslaw s nastrouhanou červenou řepou a majonézou naředěnou jogurtem.

Suroviny

2 kg
vepřové ramínko odstraňte z něj kůži, ale ponechte tuk
Na kořenicí směs
sůl mořská 6 PL
hnědý cukr 4 PL
česnek sušený 2 PL
hořčice anglická 2 PL
fenyklová semínka 3 PL
paprika uzená 2 PL
pepř mletý 2 PL
čerstvě drcený

1 Smíchejte veškeré suroviny na kořenicí směs a důkladně ji vmasírujte do masa. Vložte ho do nekovové mísy, překryjte potravinářskou fólií a nechte aspoň 24 hodin marinovat; v ideálním případě ho aspoň dvakrát otočte, ale neznamená to, že byste kvůli tomu museli v noci vstávat.

2 Připravte si gril s poklopem. Rozehřejte uhlíky a rozhrňte je do stran. Na rošt nad nepřímý žár položte maso a zavřete víko. Teplota v grilu by neměla přesáhnout 150 °C, zároveň nesmí klesnout pod 100 °C. Maso grilujte 6,5–8 hodin, každých 45 minut ho zkontrolujte, ale neotáčejte.

3 Maso je hotové, když se po dotyku rozpadá – dají se jednoduše oddělovat jednotlivá vlákna. Pak ho opatrně přesuňte na prkýnko, zakryjte alobalem a nechte cca 30 minut odpočívat. Při podávání maso stačí jednoduše oddělovat vidličkou.

 

 

 

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit