0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované vepřové ramínko

Grilované vepřové ramínko

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 629 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 117 g
Tuky 8 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso můžete podávat s opečenými bramborami, ale Paul Day by si ho dal v sendviči; podával by ho v pěkné měkké housce na hamburger, nejlépe s domácím salátem Coleslaw s nastrouhanou červenou řepou a majonézou naředěnou jogurtem.

Suroviny

2 kg
vepřové ramínko odstraňte z něj kůži, ale ponechte tuk
Na kořenicí směs
sůl mořská 6 PL
hnědý cukr 4 PL
česnek sušený 2 PL
hořčice anglická 2 PL
fenyklová semínka 3 PL
paprika mletá uzená 2 PL
pepř mletý 2 PL
čerstvě drcený

1 Smíchejte veškeré suroviny na kořenicí směs a důkladně ji vmasírujte do masa. Vložte ho do nekovové mísy, překryjte potravinářskou fólií a nechte aspoň 24 hodin marinovat; v ideálním případě ho aspoň dvakrát otočte, ale neznamená to, že byste kvůli tomu museli v noci vstávat.

2 Připravte si gril s poklopem. Rozehřejte uhlíky a rozhrňte je do stran. Na rošt nad nepřímý žár položte maso a zavřete víko. Teplota v grilu by neměla přesáhnout 150 °C, zároveň nesmí klesnout pod 100 °C. Maso grilujte 6,5–8 hodin, každých 45 minut ho zkontrolujte, ale neotáčejte.

3 Maso je hotové, když se po dotyku rozpadá – dají se jednoduše oddělovat jednotlivá vlákna. Pak ho opatrně přesuňte na prkýnko, zakryjte alobalem a nechte cca 30 minut odpočívat. Při podávání maso stačí jednoduše oddělovat vidličkou.

 

 

 

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč