Grilované vepřové ramínko

Grilované vepřové ramínko

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 629 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 117 g
Tuky 8 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso můžete podávat s opečenými bramborami, ale Paul Day by si ho dal v sendviči; podával by ho v pěkné měkké housce na hamburger, nejlépe s domácím salátem Coleslaw s nastrouhanou červenou řepou a majonézou naředěnou jogurtem.

Suroviny

2 kg
vepřové ramínko odstraňte z něj kůži, ale ponechte tuk
Na kořenicí směs
sůl mořská 6 PL
hnědý cukr 4 PL
česnek sušený 2 PL
hořčice anglická 2 PL
fenyklová semínka 3 PL
paprika uzená 2 PL
pepř mletý 2 PL
čerstvě drcený

1 Smíchejte veškeré suroviny na kořenicí směs a důkladně ji vmasírujte do masa. Vložte ho do nekovové mísy, překryjte potravinářskou fólií a nechte aspoň 24 hodin marinovat; v ideálním případě ho aspoň dvakrát otočte, ale neznamená to, že byste kvůli tomu museli v noci vstávat.

2 Připravte si gril s poklopem. Rozehřejte uhlíky a rozhrňte je do stran. Na rošt nad nepřímý žár položte maso a zavřete víko. Teplota v grilu by neměla přesáhnout 150 °C, zároveň nesmí klesnout pod 100 °C. Maso grilujte 6,5–8 hodin, každých 45 minut ho zkontrolujte, ale neotáčejte.

3 Maso je hotové, když se po dotyku rozpadá – dají se jednoduše oddělovat jednotlivá vlákna. Pak ho opatrně přesuňte na prkýnko, zakryjte alobalem a nechte cca 30 minut odpočívat. Při podávání maso stačí jednoduše oddělovat vidličkou.

 

 

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit