Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné kedlubny s vepřovým masem a kari

Plněné kedlubny s vepřovým masem a kari

2.8/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 789 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 28 g
Tuky 57 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Použít můžete bílé i modré odrůdy kedluben. Mladé nerozvinuté lístky snězte také.

Suroviny

kedlubna 4 ks
na vymazání
jarní cibulka 2 ks
s natí, najemno
kari koření 1 ČL
směs (dle chuti)
sůl
pepř
čerstvý mletý
200 g
mleté vepřové maso
vejce 1 ks
či gouda, nahrubo
voda
či bílé víno na podlití
k podávání (nemusí být)

Postup

1
1 Předehřejte troubu na 200-220 °C. Kedlubny oloupejte a mírně seřízněte spodní část, aby stály rovně v zapékací míse. Svrchu je rovnoměrně vydlabejte kulatým vypichovátkem nebo ostrou lžičkou a vnitřky mírně osolte. Polovinu vydlabané dužiny jemně pokrájejte, zbytek snězte. Na másle zpěňte bílou část cibulky, zelenou část si nechte stranou. Přidejte pokrájené kedlubny, osolte, přiklopte a za občasného míchání duste doměkka; trvá to asi 10 minut. Posypte kari, osmahněte, vlijte smetanu a stáhněte z ohně. Do mírně zchladlé směsi
vmíchejte mleté maso, vejce, strouhaný sýr a nať z cibulky. Dochuťte solí a pepřem.

2 Lžičkou naplňte vydlabané kedlubny a uhlaďte. Kedlubny postavte do zapékací mísy vymazané máslem, podlijte trochou vody nebo vína, přiklopte a vložte do trouby. Pečte pod poklicí při 200-220 °C 30-45 minut, dokud kedlubny nezměknou. Potom odklopte a ještě chvíli zapékejte. Skvělé se zakysanou smetanou a vařenými bramborami.

NŇCO NAVíC
Požádejte řezníka, aby vám semlel maso, které se vám líbí. Z vepřového je vhodná plec nebo vepřový ořez, nemusí být moc tučný. Vepřové maso můžete nahradit mletým kuřecím nebo krůtím masem či kedlubny pro změnu naplnit směsí podušených žampionů a šunky; přidejte však o něco více smetany a sýra. Kedlubny můžete před plněním krátce povařit v osolené vodě, budou pak dříve měkké.

Apetit magazín