0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné kedlubny s vepřovým masem a kari

Plněné kedlubny s vepřovým masem a kari

3.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 789 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 28 g
Tuky 57 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Použít můžete bílé i modré odrůdy kedluben. Mladé nerozvinuté lístky snězte také.

Suroviny

kedlubna 4 ks
máslo 2 PL
na vymazání
jarní cibulka 2 ks
s natí, najemno
kari koření 1 ČL
směs (dle chuti)
sůl
pepř
čerstvý mletý
200 g
mleté vepřové maso
vejce 1 ks
či gouda, nahrubo
voda
či bílé víno na podlití
k podávání (nemusí být)
1 Předehřejte troubu na 200–220 °C. Kedlubny oloupejte a mírně seřízněte spodní část, aby stály rovně v zapékací míse. Svrchu je rovnoměrně vydlabejte kulatým vypichovátkem nebo ostrou lžičkou a vnitřky mírně osolte. Polovinu vydlabané dužiny jemně pokrájejte, zbytek snězte. Na másle zpěňte bílou část cibulky, zelenou část si nechte stranou. Přidejte pokrájené kedlubny, osolte, přiklopte a za občasného míchání duste doměkka; trvá to asi 10 minut. Posypte kari, osmahněte, vlijte smetanu a stáhněte z ohně. Do mírně zchladlé směsi
vmíchejte mleté maso, vejce, strouhaný sýr a nať z cibulky. Dochuťte solí a pepřem.

2 Lžičkou naplňte vydlabané kedlubny a uhlaďte. Kedlubny postavte do zapékací mísy vymazané máslem, podlijte trochou vody nebo vína, přiklopte a vložte do trouby. Pečte pod poklicí při 200–220 °C 30–45 minut, dokud kedlubny nezměknou. Potom odklopte a ještě chvíli zapékejte. Skvělé se zakysanou smetanou a vařenými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Požádejte řezníka, aby vám semlel maso, které se vám líbí. Z vepřového je vhodná plec nebo vepřový ořez, nemusí být moc tučný.  Vepřové maso můžete nahradit mletým kuřecím nebo krůtím masem či kedlubny pro změnu naplnit směsí podušených žampionů a šunky; přidejte však o něco více smetany a sýra. Kedlubny můžete před plněním krátce povařit v osolené vodě, budou pak dříve měkké.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč