Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bůček na koriandru se zeleninou
Bůček na koriandru se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bůček na koriandru se zeleninou

3.5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6608 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 130 g
Tuky 510 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bůčku si považují kuchaři u nás i v Asii. Mrkev a cibule podpoří sladkou chuť, která v kontrastu s vínem a koriandrem připomíná asijské speciality.

Suroviny

bůček 1,25 kg
vykoštěný
koriandr mletý 2 PL
třtinový cukr 2 PL
olivový olej 100 ml
+ 2 lžíce
mrkev 6 ks
oloupaná, na kostky
jarní cibulka 6 ks
nahrubo
pórek 3 ks
na plátky nebo špalíky

Postup

1

Na marinádu den předem smíchejte koriandr s třtinovým cukrem a pak rozmíchejte s olejem. Vmasírujte do masa. Těsně zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce 24 hodin marinovat.

2

Další den předehřejte troubu na 160°C. V pekáčku rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm zprudka bůček ze všech stran dohněda. Přidejte zeleninu a nechte ji také opéct. Zalijte vínem a pečte ve vyhřáté troubě 2 hodiny. Každých 30 minut maso otáčejte a přelévejte vypečenou šťávou. Podle potřeby podlijte vodou.

3

Na posledních 15 minut pečení zvyšte teplotu na 200°C, aby byla kůrčička zlatavá.

4

Maso přendejte na prkénko, zeleninu na servírovací talíř. Šťávu zprudka vařte a zredukujte a pak proceďte na maso při podávání. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...