Bůčku si považují kuchaři u nás i v Asii. Mrkev a cibule podpoří sladkou chuť, která v kontrastu s vínem a koriandrem připomíná asijské speciality.
Postup
Na marinádu den předem smíchejte koriandr s třtinovým cukrem a pak rozmíchejte s olejem. Vmasírujte do masa. Těsně zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce 24 hodin marinovat.
Další den předehřejte troubu na 160°C. V pekáčku rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm zprudka bůček ze všech stran dohněda. Přidejte zeleninu a nechte ji také opéct. Zalijte vínem a pečte ve vyhřáté troubě 2 hodiny. Každých 30 minut maso otáčejte a přelévejte vypečenou šťávou. Podle potřeby podlijte vodou.
Na posledních 15 minut pečení zvyšte teplotu na 200°C, aby byla kůrčička zlatavá.
Maso přendejte na prkénko, zeleninu na servírovací talíř. Šťávu zprudka vařte a zredukujte a pak proceďte na maso při podávání.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Prasečinka aneb bůček v hlavní roli(12 receptů )
- Vychutnejte si dokonalý bůček na 21 způsobů(21 receptů )