0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bůček na koriandru se zeleninou

Bůček na koriandru se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bůček na koriandru se zeleninou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6608 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 130 g
Tuky 510 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bůčku si považují kuchaři u nás i v Asii. Mrkev a cibule podpoří sladkou chuť, která v kontrastu s vínem a koriandrem připomíná asijské speciality.

Suroviny

bůček 1,25 kg
vykoštěný
koriandr mletý 2 PL
třtinový cukr 2 PL
olivový olej 100 ml
+ 2 lžíce
mrkev 6 ks
oloupaná, na kostky
jarní cibulka 6 ks
nahrubo
pórek 3 ks
na plátky nebo špalíky

Postup

1

Na marinádu den předem smíchejte koriandr s třtinovým cukrem a pak rozmíchejte s olejem. Vmasírujte do masa. Těsně zabalte do potravinářské fólie a nechte v chladničce 24 hodin marinovat.

2

Další den předehřejte troubu na 160°C. V pekáčku rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm zprudka bůček ze všech stran dohněda. Přidejte zeleninu a nechte ji také opéct. Zalijte vínem a pečte ve vyhřáté troubě 2 hodiny. Každých 30 minut maso otáčejte a přelévejte vypečenou šťávou. Podle potřeby podlijte vodou.

3

Na posledních 15 minut pečení zvyšte teplotu na 200°C, aby byla kůrčička zlatavá.

4

Maso přendejte na prkénko, zeleninu na servírovací talíř. Šťávu zprudka vařte a zredukujte a pak proceďte na maso při podávání. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč