Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřová pečínka na růžovém víně
Vepřová pečínka na růžovém víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová pečínka na růžovém víně

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4078 kcal
Bílkoviny 217 g
Sacharidy 145 g
Tuky 288 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou libovou vepřovou pečínku na růžovém víne skvěle doplňují nadýchané karlovarské knedlíčky. Dokonalé jídlo pro nedělní oběd i slavnostní tabuli. 

Suroviny

olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřová pečeně bez kosti
česnek 10 stroužků
neoloupaný
na čtvrtky
vývar zeleninový 250 ml
tymián 5 snítek
máslo 150 g
studené

Postup

1

V pekáčku rozehřejte olej. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran. Vyjměte, vsypte česnek, cibulky a krátce opečte.

2

Do pekáčku vlijte víno, vývar, vraťte maso, přidejte tymián, zakryjte alobalem a dejte do trouby vyhřáté na 100°C. Pečte 6 hodin doměkka.

3

Pak maso vyjměte a výpek sceďte, tymián vyhoďte (nebo jej použijte na ozdobení). Výpek v případě potřeby svařte a poté jej zahustěte máslem.

4

Vraťte do něj cibulky, česnek a maso nakrájené na plátky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...