0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová pečínka na růžovém víně

Vepřová pečínka na růžovém víně

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4078 kcal
Bílkoviny 217 g
Sacharidy 145 g
Tuky 288 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou libovou pečínku skvěle doplňují nadýchané karlovarské knedlíčky

Suroviny

olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřové maso 1 kg
vepřová pečeně bez kosti
česnek 10 stroužků
neoloupaný
cibule červená 6 ks
na čtvrtky
víno růžové 500 ml
vývar zeleninový 250 ml
tymián 5 snítek
máslo 150 g
studené

1 V pekáčku rozehřejte olej. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran. Vyjměte, vsypte česnek, cibulky a krátce opečte. Do pekáčku vlijte víno, vývar, vraťte maso, přidejte tymián, zakryjte alobalem a dejte do trouby vyhřáté na 100°C. Pečte 6 hodin doměkka.

2 Pak maso vyjměte a výpek sceďte, tymián vyhoďte (nebo jej použijte na ozdobení). Výpek v případě potřeby svařte a poté jej zahustěte máslem. Vraťte do něj cibulky, česnek a maso nakrájené na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit