Jemnou libovou vepřovou pečínku na růžovém víne skvěle doplňují nadýchané karlovarské knedlíčky. Dokonalé jídlo pro nedělní oběd i slavnostní tabuli.
Suroviny
olivový olej
3
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřové maso
1
kg
vepřová pečeně bez kosti
česnek
10
stroužků
neoloupaný
cibule červená
6
ks
na čtvrtky
víno růžové
500
ml
vývar zeleninový
250
ml
tymián
5
snítek
máslo
150
g
studené
Postup
1
V pekáčku rozehřejte olej. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran. Vyjměte, vsypte česnek, cibulky a krátce opečte.
2
Do pekáčku vlijte víno, vývar, vraťte maso, přidejte tymián, zakryjte alobalem a dejte do trouby vyhřáté na 100°C. Pečte 6 hodin doměkka.
3
Pak maso vyjměte a výpek sceďte, tymián vyhoďte (nebo jej použijte na ozdobení). Výpek v případě potřeby svařte a poté jej zahustěte máslem.
4
Vraťte do něj cibulky, česnek a maso nakrájené na plátky.