Vepřová pečínka na růžovém víně

Vepřová pečínka na růžovém víně

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4078 kcal
Bílkoviny 217 g
Sacharidy 145 g
Tuky 288 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou libovou pečínku skvěle doplňují nadýchané karlovarské knedlíčky

Související recepty

Suroviny

olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vepřové maso 1 kg
vepřová pečeně bez kosti
česnek 10 stroužků
neoloupaný
cibule červená 6 ks
na čtvrtky
víno růžové 500 ml
vývar zeleninový 250 ml
tymián 5 snítek
máslo 150 g
studené

1 V pekáčku rozehřejte olej. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran. Vyjměte, vsypte česnek, cibulky a krátce opečte. Do pekáčku vlijte víno, vývar, vraťte maso, přidejte tymián, zakryjte alobalem a dejte do trouby vyhřáté na 100°C. Pečte 6 hodin doměkka.

2 Pak maso vyjměte a výpek sceďte, tymián vyhoďte (nebo jej použijte na ozdobení). Výpek v případě potřeby svařte a poté jej zahustěte máslem. Vraťte do něj cibulky, česnek a maso nakrájené na plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit