Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová pečínka na růžovém víně

Jemnou libovou pečínku skvěle doplňují nadýchané karlovarské knedlíčky

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT6H
Pečení 6:00
Maso

Ingredience

    • 2–3 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 kg vepřové pečeně bez kosti
    • 10 stroužků česneku (neoloupaných)
    • 6 červených cibulí, na čtvrtky
    • 500 ml růžového vína
    • 250 ml zeleninového vývaru
    • 5 snítek tymiánu
    • 150 g másla, studeného

Příprava jídla

1 V pekáčku rozehřejte olej. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran. Vyjměte, vsypte česnek, cibulky a krátce opečte. Do pekáčku vlijte víno, vývar, vraťte maso, přidejte tymián, zakryjte alobalem a dejte do trouby vyhřáté na 100°C. Pečte 6 hodin doměkka.

2 Pak maso vyjměte a výpek sceďte, tymián vyhoďte (nebo jej použijte na ozdobení). Výpek v případě potřeby svařte a poté jej zahustěte máslem. Vraťte do něj cibulky, česnek a maso nakrájené na plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karlovarský knedlík na páře

Ibiškový ledový čaj s jahodami

Letní polévka

Galetka à la vichyssoise

REKLAMA

Přidat komentář