Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami
Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

4.6/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 138 g
Tuky 182 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte vůči růžičkové kapustě stále předsudky, vyzkoušejte je jako součást přílohy ke kotletě. Uvidíte, že nakonec si půjdete i přidat! 

Suroviny

oloupané a nakrájené na menší kostky
sůl a pepř
nakrájené, příčně na 5mm plátky
kotleta 4 ks
vepřová
olivový olej 1 PL
na klínky, k podávání
Na ochucené máslo
máslo 100 g
změklé
jablečný ocet 3 ČL
hořčice dijonská 2 ČL
tymián 1 ČL
pepř ½ ČL
čerstvě drcený

Postup

1

Brambory povařte v nepřilnavém rendlíku ve vroucí osolené vodě 6-7 minut. Přidejte kapustičky a vařte další 2-3 minut, aby brambory změkly. Sceďte a vraťte do rendlíku, přidejte máslo, osolte a opepřete a nahrubo rozšťouchejte šťouchadlem na brambory či vidličkou. Na středním ohni opékejte za občasného protřesení asi 5-6 minut, aby směs zkřupavěla a byla osmahnutá.

2

Ve velké pánvi rozehřejte lžíci oleje na středním až silném ohni a za občasného obrácení opečte kotlety dozlatova tak, aby byly propečené (8-10 minut).

3

Ve velkém kamenném či porcelánovém hmoždíři utřete na hladkou pastu máslo a všechny přísady na ně.

4

Kotlety podávejte s bramborami s kapustičkami, klínky citronu a máslem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

AD
Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce
  • Zajímavosti

Kuřecí nudličky v hořčičné omáčce

Přemýšlíte, co připravit rodině k obědu nebo večeři, a nechce se vám stát hodiny v kuchyni? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept na kuřecí nudličky v hořčičné omáčce, ke kterým si kromě pečených brambor můžete udělat třeba rýži, těstoviny...