Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1922 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 139 g
Tuky 108 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte vůči růžičkové kapustě stále předsudky, vyzkoušejte je jako součást přílohy ke kotletě. Uvidíte, že nakonec si půjdete i přidat! 

Související recepty

Suroviny

brambory 600 g
oloupané a nakrájené na menší kostky
sůl a pepř
růžičková kapusta 250 g
nakrájené, příčně na 5mm plátky
máslo 50 g
vepřové maso 4 ks
olivový olej 1 PL
citron
k podávání
Na ochucené máslo
100 g
změklé máslo
jablečný ocet 3 ČL
hořčice dijonská 2 ČL
tymián 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě drcený

1 Brambory povařte v nepřilnavém rendlíku ve vroucí osolené vodě 6-7 minut. Přidejte kapustičky a vařte další 2-3 minut, aby brambory změkly. Sceďte a vraťte do rendlíku, přidejte máslo, osolte a opepřete a nahrubo rozšťouchejte šťouchadlem na brambory či vidličkou. Na středním ohni opékejte za občasného protřesení asi 5-6 minut, aby směs zkřupavěla a byla osmahnutá.

2 Ve velké pánvi rozehřejte lžíci oleje na středním až silném ohni a za občasného obrácení opečte kotlety dozlatova tak, aby byly propečené (8-10 minut). 

3 Ve velkém kamenném či porcelánovém hmoždíři utřete na hladkou pastu máslo a všechny přísady na ně. 

4 Kotlety podávejte s bramborami s kapustičkami, klínky citronu a máslem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit