Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

4.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 138 g
Tuky 182 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte vůči růžičkové kapustě stále předsudky, vyzkoušejte je jako součást přílohy ke kotletě. Uvidíte, že nakonec si půjdete i přidat! 

Suroviny

brambory 600 g
oloupané a nakrájené na menší kostky
sůl a pepř
růžičková kapusta 250 g
nakrájené, příčně na 5mm plátky
máslo 50 g
kotleta 4 ks
vepřová
olivový olej 1 PL
citron
na klínky, k podávání
Na ochucené máslo
máslo 100 g
změklé
jablečný ocet 3 ČL
hořčice dijonská 2 ČL
tymián 1 ČL
pepř 0.5 ČL
čerstvě drcený

1 Brambory povařte v nepřilnavém rendlíku ve vroucí osolené vodě 6-7 minut. Přidejte kapustičky a vařte další 2-3 minut, aby brambory změkly. Sceďte a vraťte do rendlíku, přidejte máslo, osolte a opepřete a nahrubo rozšťouchejte šťouchadlem na brambory či vidličkou. Na středním ohni opékejte za občasného protřesení asi 5-6 minut, aby směs zkřupavěla a byla osmahnutá.

2 Ve velké pánvi rozehřejte lžíci oleje na středním až silném ohni a za občasného obrácení opečte kotlety dozlatova tak, aby byly propečené (8-10 minut). 

3 Ve velkém kamenném či porcelánovém hmoždíři utřete na hladkou pastu máslo a všechny přísady na ně. 

4 Kotlety podávejte s bramborami s kapustičkami, klínky citronu a máslem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit