0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotleta se šťouchanými bramborami a kapustičkami

4.5/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 138 g
Tuky 182 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte vůči růžičkové kapustě stále předsudky, vyzkoušejte je jako součást přílohy ke kotletě. Uvidíte, že nakonec si půjdete i přidat! 

Suroviny

oloupané a nakrájené na menší kostky
sůl a pepř
nakrájené, příčně na 5mm plátky
máslo 50 g
kotleta 4 ks
vepřová
olivový olej 1 PL
na klínky, k podávání
Na ochucené máslo
máslo 100 g
změklé
jablečný ocet 3 ČL
hořčice dijonská 2 ČL
tymián 1 ČL
pepř ½ ČL
čerstvě drcený

1 Brambory povařte v nepřilnavém rendlíku ve vroucí osolené vodě 6-7 minut. Přidejte kapustičky a vařte další 2-3 minut, aby brambory změkly. Sceďte a vraťte do rendlíku, přidejte máslo, osolte a opepřete a nahrubo rozšťouchejte šťouchadlem na brambory či vidličkou. Na středním ohni opékejte za občasného protřesení asi 5-6 minut, aby směs zkřupavěla a byla osmahnutá.

2 Ve velké pánvi rozehřejte lžíci oleje na středním až silném ohni a za občasného obrácení opečte kotlety dozlatova tak, aby byly propečené (8-10 minut). 

3 Ve velkém kamenném či porcelánovém hmoždíři utřete na hladkou pastu máslo a všechny přísady na ně. 

4 Kotlety podávejte s bramborami s kapustičkami, klínky citronu a máslem. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč