Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lososové suši

Suši je delikátní a zdravé. To z lososa navíc krásně vypadá a udělá se v podstatě samo. A hlavně: ochutnat syrovou rybu, to je ten nejrychlejší způsob, jak si lososa zamilovat. Hrozí vám jediné: obrovská doživotní závislost.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10-12 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
Chlazení: 3 hodiny
P
Asijská

Ingredience

    • 150 g rýže na suši
    • 1½ lžíce rýžového octa
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 1 lžička mořské soli
    • 300g lososí steak bez kůže, v celku

    K podávání

    • křen wasabi
    • sójová omáčka
    • nakládaný zázvor

Příprava jídla

Rýži důkladně proplachujte, dokud není odtékající voda čistá. Pak ji nechte na sítku okapat a oschnout. Nasypte ji do hrnce a zalijte vodou; mělo by jí být o deset procent víc než rýže. Přiklopte pokličkou a jen velmi krátce povařte na nejvyšším stupni, pak oheň stáhněte a přikryté vařte dvacet minut. Rýže by měla nabobtnat. Je-li třeba, dolijte vodu. Rýži přendejte do větší mísy, zamíchejte a nechte vychladnout.

Rýžový ocet smíchejte s cukrem a se solí, nechte přejít varem a rychle odstavte. Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.

Připravte si plastovou krabičku s víčkem o rozměrech 9 × 22 × 10 centimetrů (nebo podobných rozměrů, kterou doma máte). Lososa nakrájejte na plátky tenké čtyři milimetry a vyložte jimi dno krabičky tak, aby se jednotlivé plátky překrývaly. Navrch natlačte rýži a přiklopte víkem. Dejte na tři hodiny chladit do ledničky.

Vyklopte suši z krabičky. Ostrým nožem namočeným v ledové vodě je nakrájejte na kostičky a servírujte s wasabi rozmíchaným v sójovce. Každé sousto zajídejte kouskem nakládaného zázvoru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Suši menu

Suši menu

Lososí podkovy s bylinkovým máslem

Lososí filet s olivami a rajčátky

Losos s hráškem a okurkovým salátem

Uzený pstruh lososovitý

REKLAMA

Přidat komentář