
Maki suši
My jsme jsme rolované sushi naplnili tuňákem. Nemáte-li čerstvou rybu, nahraďte ji zeleninou.
Ingredience
- 175 g japonské rýže
- 1 plát mořské řasy nori
- 60 g syrového tuňáka, nakrájeného na hranolky
- 2 lžíce rýžového octa na rýži + 2 lžíce na namáčení rukou
- 1 lžičku cukru
- 1 lžičku soli
- 1 lžičku wasabi
- sójovou omáčku, marinovaný zázvor, wasabi
K podávání:
Příprava jídla
1. Podle návodu dole na stránce uvařte japonskou rýži a smíchejte ji s octem, cukrem a solí. Mořskou řasu rozlomte napůl. Teď postupujte podle obrázků: polovinu řasy položte na suchou bambusovou podložku a potřete vrstvou rýže. Na okraji, který je od vás dál, nechte zhruba třícentimetrový volný pruh – rýže zůstane při rolování v řase a nevysype se. Na rýži mázněte trochu wasabi a položte hranolek čerstvého, syrového tuňáka. Podle potřeby si průběžně namáčejte ruce v octové vodě.
2. Pomocí podložky zarolujte sushi směrem od sebe tak, jak to vidíte na třetím obrázku. Stejně pak vytvořte i druhý váleček. Oba potom položte vedle sebe a ostrým nožem nakrájejte na sousta. Podávejte se sójovou omáčkou, wasa- bi a přikusujte k tomu marinovaný zázvor.
Přidat komentář