Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maki suši
Maki suši
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Maki suši

2.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 780 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 156 g
Tuky 5 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

My jsme jsme rolované sushi naplnili tuňákem. Nemáte-li čerstvou rybu, nahraďte ji zeleninou.

Související recepty

Suroviny

rýže suši 175 g
mořské řasy 1
tuňák 60 g
syrový tuňák nakrájeného na hranolky
rýžový ocet 2 PL
na rýži + 2 lžíce na namáčení rukou
cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
wasabi 1 ČL
K podávání
sójová omáčka
zázvor nakládaný

Postup

1

Podle návodu dole na stránce uvařte japonskou rýži a smíchejte ji s octem, cukrem a solí. Mořskou řasu rozlomte napůl. Teď postupujte podle obrázků: polovinu řasy položte na suchou bambusovou podložku a potřete vrstvou rýže. Na okraji, který je od vás dál, nechte zhruba třícentimetrový volný pruh – rýže zůstane při rolování v řase a nevysype se. Na rýži mázněte trochu wasabi a položte hranolek čerstvého, syrového tuňáka. Podle potřeby si průběžně namáčejte ruce v octové vodě.

jak připravit maki

2

Pomocí podložky zarolujte sushi směrem od sebe tak, jak to vidíte na třetím obrázku. Stejně pak vytvořte i druhý váleček. Oba potom položte vedle sebe a ostrým nožem nakrájejte na sousta. Podávejte se sójovou omáčkou, wasa- bi a přikusujte k tomu marinovaný zázvor.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...