Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečínka v seně

Seno původně sloužilo jako tepelná izolace. Ve viktoriánských dobách se na pikniky balily pečeně z trouby ještě zatepla do bedýnek a obkládaly senem. Jeho vůně maso prostoupila tak nádherně, že se začalo používat už při vaření. I ve velmi zjemnělých kuchyních!

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Maso Britská

Ingredience

    • kousek vepřové pečínky (6 kotlet v celku)
    • 6 stroužků česneku, pokrájených na ,sirky‘
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 3 hrsti slámy nebo sena
    • 1 snítka tymiánu
    • 170 ml bílého vína
    • 2 šalotky
    • 6 topinamburů (mívá Country Life) nebo malých brambůrek

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 180 °C. Do masa udělejte několik zářezů a vložte do nich kousky česneku. Olej rozehřejte v pánvi a maso na něm ze všech stran opečte, asi deset minut.

Seno a tymián dejte do kastrolu a zalijte vínem. Vložte maso, celé šalotky a topinambury nebo brambory, zakryjte poklicí a pečte v troubě asi hodinu.

Něco navíc
Topinambury, zvané i židovské brambory či jeruzalémské artyčoky, jsou hlízky jednoho druhu slunečnice, která běžně (planě) roste i u nás. Jsou jemné a nasládlé.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvojitá pečeně na tymiánu a petrželce

Kotletky se šalotkami

Maso po čínsku

Celerová krémová polévka se slaninou

Panenky s javorovým sirupem

Francouzské škvarečky

REKLAMA

Přidat komentář