Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kotlety s přílohou z 1 plechu

Kotlety s přílohou z 1 plechu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotlety s přílohou z 1 plechu

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3258 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 303 g
Tuky 133 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře na uspěchaný pracovní týden – všechno připravíte, dáte na plech a trouba se sama postará o zbytek.

Suroviny

rostlinný olej
na vymazání pekáče (nemusí být)
vejce 2 ks
mléko
trocha
strouhanka panko 160 g
tymián 8 snítek
odrhnuté lístky nebo adekvátní množství provensálských bylinek
česnek sušený 1 ČL
čedar 200 g
kotleta 4 ks
vepřová, s kostí, silnější
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 400 g
drobné, s pěknou slupkou
růžičková kapusta 400 g
růžičky očištěné a rozpůlené
mrkev 4 ks
nakrájené na 3cm klínky
olivový olej
podle potřeby
petrželka
hladkolistá, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Plech zlehka potřete olejem nebo vyložte pečicím papírem. V misce prošlehejte vejce s mlékem. Do jiné misky nasypte strouhanku panko, tymián nebo sušené bylinky a česnekový prášek, promíchejte, navrch nastrouhejte čedar a znovu promíchejte.

2

Maso z obou stran osolte a opepřete, pak ho smočte ve vejci a obalte ve strouhankové směsi. Položte na plech. Vedle rozprostřete v jedné vrstvě vydrhnuté a rozpůlené brambory, kapustičky a mrkev. Osolte je, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pečte 15 minut, pak maso obraťte a pokračujte dalších 12–15 minut, aby maso bylo u kosti a uprostřed propečené (vnitřní teplota dosáhne zhruba 63°C). Jezte posypané nasekanou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Ideální je kotleta okolo 3 cm tloušťky. Pokud má okolo 4–5 cm, bude se péct zhruba 45 minut (po 15 minutách stáhněte teplotu na 180°C) a s přehledem vydá na 2 porce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit