0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety s přílohou z 1 plechu

Kotlety s přílohou z 1 plechu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotlety s přílohou z 1 plechu

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3258 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 303 g
Tuky 133 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře na uspěchaný pracovní týden – všechno připravíte, dáte na plech a trouba se sama postará o zbytek.

Suroviny

rostlinný olej
na vymazání pekáče (nemusí být)
vejce 2 ks
mléko
trocha
strouhanka panko 160 g
tymián 8 snítek
odrhnuté lístky nebo adekvátní množství provensálských bylinek
česnek sušený 1 ČL
čedar 200 g
kotleta 4 ks
vepřová, s kostí, silnější
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 400 g
drobné, s pěknou slupkou
růžičková kapusta 400 g
růžičky očištěné a rozpůlené
mrkev 4 ks
nakrájené na 3cm klínky
olivový olej
podle potřeby
petrželka
hladkolistá, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Plech zlehka potřete olejem nebo vyložte pečicím papírem. V misce prošlehejte vejce s mlékem. Do jiné misky nasypte strouhanku panko, tymián nebo sušené bylinky a česnekový prášek, promíchejte, navrch nastrouhejte čedar a znovu promíchejte.

2

Maso z obou stran osolte a opepřete, pak ho smočte ve vejci a obalte ve strouhankové směsi. Položte na plech. Vedle rozprostřete v jedné vrstvě vydrhnuté a rozpůlené brambory, kapustičky a mrkev. Osolte je, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pečte 15 minut, pak maso obraťte a pokračujte dalších 12–15 minut, aby maso bylo u kosti a uprostřed propečené (vnitřní teplota dosáhne zhruba 63°C). Jezte posypané nasekanou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Ideální je kotleta okolo 3 cm tloušťky. Pokud má okolo 4–5 cm, bude se péct zhruba 45 minut (po 15 minutách stáhněte teplotu na 180°C) a s přehledem vydá na 2 porce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit