Ideální večeře na uspěchaný pracovní týden – všechno připravíte, dáte na plech a trouba se sama postará o zbytek.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. Plech zlehka potřete olejem nebo vyložte pečicím papírem. V misce prošlehejte vejce s mlékem. Do jiné misky nasypte strouhanku panko, tymián nebo sušené bylinky a česnekový prášek, promíchejte, navrch nastrouhejte čedar a znovu promíchejte.
Maso z obou stran osolte a opepřete, pak ho smočte ve vejci a obalte ve strouhankové směsi. Položte na plech. Vedle rozprostřete v jedné vrstvě vydrhnuté a rozpůlené brambory, kapustičky a mrkev. Osolte je, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pečte 15 minut, pak maso obraťte a pokračujte dalších 12–15 minut, aby maso bylo u kosti a uprostřed propečené (vnitřní teplota dosáhne zhruba 63°C). Jezte posypané nasekanou petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Ideální je kotleta okolo 3 cm tloušťky. Pokud má okolo 4–5 cm, bude se péct zhruba 45 minut (po 15 minutách stáhněte teplotu na 180°C) a s přehledem vydá na 2 porce.