0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kotlety s přílohou z 1 plechu

Kotlety s přílohou z 1 plechu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kotlety s přílohou z 1 plechu

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3258 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 303 g
Tuky 133 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře na uspěchaný pracovní týden – všechno připravíte, dáte na plech a trouba se sama postará o zbytek.

Suroviny

rostlinný olej
na vymazání pekáče (nemusí být)
vejce 2 ks
mléko
trocha
strouhanka panko 160 g
tymián 8 snítek
odrhnuté lístky nebo adekvátní množství provensálských bylinek
česnek sušený 1 ČL
čedar 200 g
kotleta 4 ks
vepřová, s kostí, silnější
sůl
pepř
čerstvě mletý
brambory 400 g
drobné, s pěknou slupkou
růžičky očištěné a rozpůlené
mrkev 4 ks
nakrájené na 3cm klínky
olivový olej
podle potřeby
petrželka
hladkolistá, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Plech zlehka potřete olejem nebo vyložte pečicím papírem. V misce prošlehejte vejce s mlékem. Do jiné misky nasypte strouhanku panko, tymián nebo sušené bylinky a česnekový prášek, promíchejte, navrch nastrouhejte čedar a znovu promíchejte.

2

Maso z obou stran osolte a opepřete, pak ho smočte ve vejci a obalte ve strouhankové směsi. Položte na plech. Vedle rozprostřete v jedné vrstvě vydrhnuté a rozpůlené brambory, kapustičky a mrkev. Osolte je, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pečte 15 minut, pak maso obraťte a pokračujte dalších 12–15 minut, aby maso bylo u kosti a uprostřed propečené (vnitřní teplota dosáhne zhruba 63°C). Jezte posypané nasekanou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Ideální je kotleta okolo 3 cm tloušťky. Pokud má okolo 4–5 cm, bude se péct zhruba 45 minut (po 15 minutách stáhněte teplotu na 180°C) a s přehledem vydá na 2 porce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/12

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč